Pereiti į pagrindinį turinį

Grupė aktyvistų užsimojo įsukti po varžtą į "Maximos" karstą

2013-11-29 11:45 diena.lt inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Reaguodami į Rygoje įvykusią nelaimę ir parduotuves "Maxima" valdančios lietuviško kapitalo bendrovės elgesį prieš ir po tragedijos, grupė Lietuvos gyventojų skelbia pilietinio nepasitenkinimo akciją "Varžtas į "Vilniaus prekybos" karstą".

Sekmadienį 13 val., anot organizatorių, neabejingi nelaimei ir verslo cinizmui žmonės kviečiami susirinkti prie Vilniaus "Akropolio". Būrys neorganizuotai susirinkusių žmonių žada patraukti į "Ermitažą", kur išsirinks po vieną varžtelį ar vinį, paprašys jį pasverti arba supakuoti ir stos į eilę. Tokios akcijos, pasak jos rengėjų, bus imtasi todėl, kad viena iš tragedijos Rygoje šalutinių versijų – pastatas buvo sutvirtintas netinkamais varžtais.

Atsiskaitę už prekę, akcijos dalyviai pridės prie jos kasos čekį arba lipnųjį lapelį su užrašu: "Įsisuk varžtelį ir susimąstyk", "Apie gyvybę nepagalvota" ir įteiks "Akropolyje" dykinėjančiam tikram pirkėjui.

Kitų miestų – Kauno, Klaipėdos, Šiaulių – gyventojai kviečiami rinktis prie "Akropolių" su statybininkų šalmais, kiaurasamčiais arba puodais ant galvų – anot organizatorių, asmeniniam saugumui užtikrinti. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų