Pereiti į pagrindinį turinį

Į Uzbekistaną sviesto siuntinį siuntė „Rokiškio sūris“

2014-12-16 14:38 diena.lt inf.
Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Rinkoje teigiama, kad iš Baltarusijos susigrąžintą Uzbekistanui skirtą didelį sviesto krovinį siuntė vienas Lietuvos pieno perdirbimo lyderių "Rokiškio sūris". Tai BNS patvirtino tarpusavyje nesusiję šaltiniai, anot kurių, pieno perdirbimo įmonių atstovai nėra linkę patvirtinti tokios jautrios informacijos.

"Tikrai negalėčiau tiksliai pasakyti ir garantuoti, kurios tai įmonės krovinys. Žinau tiek, kad paaiškėjus galimoms kliūtims, jie patys jį susigrąžino atgal. Situacija nekasdienė, manau, kad patys perdirbėjai galėtų ją pakomentuoti", - BNS sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Vienas didžiausių "Rokiškio sūrio" akcininkų Antanas Trumpa, kuris šiuo metu įgaliotas komentuoti įmonės veiklą, šios informacijos BNS kol kas nekomentavo.

Nenorėjęs būti įvardintas šaltinis BNS sakė, kad sviesto krovinį susigrąžinusi įmonė nenori viešai komentuoti situacijos ir ieško, kaip problemą išspręsti.

"Nieko naujo nepasakysiu - įmonė nenori komentuoti šios situacijos, nes tai yra komercinė informacija. Įmonė reikalus sieks spręsti kitais kanalais ir ieškos kitų kelių, kad gaminiai pasiektų pirkėją", - teigė jis.

Sviestas, palyginti su šviežiais ir greitai gendančiais produktais, yra intervencinis produktas, kuris gali būti ilgai saugomas.

Pirmadienį pranešta, kad 1 tūkst. tonų sviesto krovinį iš Baltarusijos Lietuvos įmonei teko susigrąžinti, nes Rusija uždraudė per Baltarusiją į Uzbekistaną gabenti krovinius. Rusija lapkričio 30 dieną išsiuntė Europos Komisijai raštą, kad nepraleis tranzitinių krovinių iš Baltarusijos.

Iš Lietuvos norint pasiekti Uzbekistaną, reikia vykti per Rusijos teritoriją - pastaroji nuo rugpjūčio pradžios taiko embargą Europos Sąjungos žemės ūkio ir maisto produkcijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų