Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune pradedamos Ašigalio gatvės viaduko statybos virš Vilnius–Klaipėda magistralės

2024-10-04 18:08 diena.lt inf.

Kaune pradedamos Ašigalio gatvės viaduko su greitėjimo ir lėtėjimo juostomis statybos virš automagistralės Vilnius–Klaipėda. Kitapus Islandijos plento beveik dviejų hektarų plote jau baigiami statybų teritorijos paruošimo darbai, penktadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Naująjį viaduką už 7,65 mln. eurų statys konkursą, kuriame dalyvavo penki dalyviai, laimėjusi bendrovė „Autokausta“. Statybos turėtų trukti 12 mėnesių.

Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis teigė, kad pernai duotas pažadas per ketverius metus pradėti trijų naujų tiltų ir vieno viaduko statybas vyksta pagal planą. Šiuo metu per Nemuną du tiltai jau yra statomi.

„Kapitališkai sutvarkę šią atkarpą ir pastatę būsimą viaduką, turėsime dar vieną patogią jungtį su miesto aplinkkeliu", – pranešime teigė jis.

Miesto savivaldybė statybos darbus atliks valstybinėje žemėje. Kiek anksčiau sudaryta bendradarbiavimo sutartis su „Via Lietuva“. Sprendimui projektuoti bei statyti vadinamąjį Ašigalio viaduką yra pritarusi ir Kauno taryba.

Šiuo metu nuo miesto centro pasiekti Vilnius–Klaipėda magistralę Klaipėdos kryptimi galima aštuoniomis jungtimis. Pusė jų – ties Šilainiais, prekybos centru „Mega“ ir Nerimi. Po du susisiekimo mazgus turi Dainavos mikrorajonas ir Palemonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų