Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno širdyje esantys penki objektai bus parduodami aukcionuose

2024-09-24 07:00 diena.lt inf.

Rudens sezoną Kaunas pasitinka gausia pasiūla ant aukcionų prekystalio. Spalio ir lapkričio mėnesiais pardavimui bus pasiūlyti net penki objektai prestižinėse Kauno vietose – senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje. 

Kaip sako Turto banko Pardavimų departamento vadovė Guoda Gurauskaitė, retai būna, kad per tokį trumpą laikotarpį užderi tiek aukcionuose parduodamo turto esančio miesto centre. 

„Didmiesčių senamiesčiai nesiplečia ir yra pakankamai tankiai apstatyti, todėl kiekvienas pastatas arba patalpos rinkoje atkreipia papildomą potencialių pirkėjų dėmesį. Centrinės miestų dalys visuomet pasižymi gyvybingumu, yra gausiai lankomos tiek miestiečių, tiek turistų, dažnai turi išvystytą infrastruktūrą, plačią paslaugų pasiūlą“, – sakė Guoda Gurauskaitė. 

Objektas istorinėje miesto dalyje – E. Ožeškienės g. 

Turto banko nuotr.

Kaip vienus išskirtiniausių, Turto banko atstovė pažymi E. Ožeškienės ir J. Gruodžio gatvėse parduodamus objektus. E. Ožeškienės g. yra istorinėje Kauno dalyje – Naujamiestyje. Visai šalia Laisvės alėja, Kauno valstybinė filharmonija, T. Ivanausko zoologijos muziejus ir daugybė kitų kultūra ir pramogomis alsuojančių vietų. Šioje gatvėje parduodamos 187 kv. m ploto patalpos su dalimi žemės sklypo (0,03 ha). Patalpos puikiai tinka komercinei ar administracinei veiklai, pradinė objekto aukcione kaina – 332 tūkst. eurų. 

Registracija į E. Ožeškienės g. 16–5 patalpų aukcioną vyks spalio 7–9 d., o pats elektroninis aukcionas vyks spalio 14–15 d. 

Patalpos vienoje lankomiausių miesto vietų – J. Gruodžio g. 

 Turto banko nuotr.

Nukeliavus arčiau Nemuno salos, lygiagrečiai Laisvės alėjai besidriekiančioje J. Gruodžio g. dvejuose aukcionuose bus parduodamos iš viso beveik 381 kv. m ploto administracinės patalpos. Tai viena reprezentatyviausių ir lankomiausių Kauno gatvių, šalia kurios yra Šv. Gertrūdos bažnyčia, istorinė prezidentūra, Muzikinio teatro parkas, Soboras ir dar daug kultūrinių objektų.  

Vos už kelių šimtų metrų nuo čia yra Karaliaus Mindaugo prospektas, nuo kurio atsiveria vaizdas į Nemuną ir Nemuno salą.  

Aukcione parduodamos J. Gruodžio g. 16–5 ir J. Gruodžio g. 18–9 patalpos išsidėsčiusios per du aukštus, turi atskirą įėjimą bei du balkonus, iš kurių atsiveria senamiesčio panorama. Pradinė aukciono kaina – 759 tūkst. eurų. 

Registracija į aukcioną prasidės lapkričio 4–6 d., aukcionas vyks – lapkričio 11–12 d.  

Objektas I. Kanto g. 

Turto banko nuotr.

Visai netoli minėtosios J. Gruodžio g. driekiasi I. Kanto gatvė, kurioje esančios administracinės patalpos su dalimi žemės sklypo lapkričio mėnesį bus parduodamos Turto banko viešajame aukcione

I. Kanto g. susijungia su bene gausiausią praeivių srautą pasiekiančia Laisvės al. Ir palei Nemuną besidriekiantį Karaliaus Mindaugo pr. Aplink įsikūrę Kauno valstybinis muzikinis bei kamerinis teatrai, netoliese yra parkas. I. Kanto g. 6–9 parduodamos patalpos yra pirmajame pastato aukšte, todėl yra puikiai matomos keliaujantiems viena pagrindinių Kauno gatvių. Patalpų plotas siekia 223 kv. m, joms priklauso 0,024 ha sklypo dalis. Pradinė aukciono kaina – 335 tūkst. eurų. 

Registracija į šių patalpų aukcioną prasidės lapkričio 4–6 d., aukcionas vyks lapkričio 11–12 d.  

Patalpos prestižinėje Vilniaus g. 

Turto banko nuotr.

Tuo pačiu metu vyks ir dar vienas Turto banko aukcionas, kuriame bus parduodamos prestižinėje Vilniaus g. esančios patalpos. Pastarosios taip pat patenka į senamiesčio teritoriją, todėl galėtų būti patraukli investicija planuojantiems verslo plėtrą. 

Vilniaus g. 72A–8 esančios patalpos pasižymi aukštomis lubomis, kurios siekia 3,22 m, taip pat – langų gausa. Tai reiškia, kad patalpos yra pripildomos natūralios šviesos, padeda sukurti jaukumo jausmą. Bendras patalpų plotas – 217,5 kv. m. Pradinė kaina aukcione – 375 tūkst. eurų. 

Registracija į šių patalpų aukcioną prasidės lapkričio 4–6 d., aukcionas vyks lapkričio 11–12 d.  

Pastatas, kurio neįmanoma nepastebėti 

Jau spalio mėnesį aukcione bus galima įsigyti Kauno širdyje, Savanorių pr., Laisvės al. ir Vilniaus g. sankirtoje esančias administracines patalpas su žemės sklypo dalimi. Savanorių pr. yra viena intensyviausių ir geriausiai matomų Kauno gatvių. Taip yra ir dėl to, kad ji puikiai pasiekiama ir iš kitų Lietuvos miestų, pavyzdžiui, Vilniaus.  

Savanorių pr. 1 aukcione parduodamos 148,6 kv. m ploto patalpos su dalimi sklypo (0,012 ha). Objekto išplanavimas leidžia patalpas pritaikyti individualiems poreikiams. Patalpos yra uždarame kieme, turi 2 įėjimus. Šviesą patalpoms padeda užtikrinti dideli langai ir balkonas, o jaukumą užtikrina aukštos patalpų lubos. 

Pradinė šio objekto aukciono kaina 198,9 tūkst. eurų. Registracija į aukcioną vyks rugsėjo 30–spalio 2 d., aukcionas vyks – spalio 7–8 d. 

Vykstančius ir būsimus aukcionus galima stebėti Turto banko svetainėje, kurioje parduodamo turto sąrašas nuolat pildosi.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų