Quantcast

LAT sprendimas dėl „Snoro“ indėlių sertifikatų – lapkričio viduryje

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas išnagrinėjęs atnaujintą bylą Indėlių ir investicijų draudimas ir Nemaniūnas, susijusioje su akcinės bendrovės „Snoras“ indėlių sertifikatus ir obligacijas įsigijusiems asmenims taikytina apsauga,  galutinį sprendimą nutarė paskelbti lapkričio 17 dieną.

Visą dieną nuo ryto posėdžiavusi išplėstinė septynių Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija išklausė šalių atstovų prašymus ir išgirdo argumentus. „Žodinės tvarkos posėdis Teismui leido geriau įsigilinti į šalių pateiktas pozicijas, jas pasitikslinti ir išgirsti papildomą bei šiai rezonansinei bylai itin svarbią informaciją“, - nagrinėjimui pasibaigus pažymėjo posėdžiui vadovavusi Civilinių bylų skyriaus pirmininkė Sigita Rudėnaitė.

ES Teisingumo Teismui paskelbus prejudicinį sprendimą „Snoras“ byloje ir jame pateikus savo išaiškinimus,  Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atnaujino bylos nagrinėjimą ir savo galutinėje nutartyje paskelbs, ar indėlių sertifikatus ir obligacijas įsigijusiems asmenims bus taikoma apsauga ir kokia ji bus.

2013 m. gruodžio 16 d. nutartimi Lietuvos Aukščiausiasis Teismas kreipėsi į ES Teisingumo Teismą ir prašė atsakyti, ar ES direktyvų nuostatos, reglamentuojančios indėlininkų ir investuotojų draudimą yra tinkamai perkeltos į Lietuvos teisės aktus, pagal kurių nuostatas banko „Snoras“ indėlių ir sertifikatų ir obligacijų turėtojams draudimo apsauga netaikytina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių