Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos draudimą“ galėtų įsigyti Austrijos arba Lenkijos įmonės

2014-03-27 08:00
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Finansinių sunkumų patyrusi viena stambiausių pasaulio draudimo grupių Britanijos RSA, neoficialiais duomenimis, gali parduoti didžiausią Lietuvoje draudimo įmonę "Lietuvos draudimas". Vertinama, kad intensyviausios derybos vyko su austrų "Vienna Insurance Group" ir lenkų PZU, tačiau verslą gali perimti ir fondas, iš kurio vėliau RSA turėtų jį susigrąžinti, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

Pasak Baltijos šalyse veikiančios draudimo brokerio įmonės "Balto link" vadovo Roberto Šalčio, rimčiausios pretendentės yra tarptautinės kompanijos, turinčios pinigų: "O jų turi ir demonstruoja lenkų PZU, jie turi daug pinigų ir galėtų pirkti nesiskolindami, taip pat "Gjensidige", kuri jau yra nupirkusi ne vieną bendrovę Baltijos šalyse", - vertina p. Šaltis. Jis taip pat išskiria ir Austrijos draudimo grupę "Vienna Insurance Group" bei vokiečių "Allianz" ir prancūzų "Axa".

R.Šaltis spėja, kad vien už "Lietuvos draudimą" gali būti prašoma 600-700 mln. litų.

Eversus.lt trečiadienį skelbė, jog viena didžiausių pasaulyje draudimo grupių RSA parduoda savo įmones Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Portalo šaltiniai teigia, kad "Lietuvos draudimo" potencialių pirkėjų sąraše gali būti ir vienas " Lietuvos draudimo" vadovų Darius Nedzinskas. Šis BNS trečiadienį paneigė tokią informaciją.

"Lietuvos draudimas" trečiadienį pareiškė, kad pastaruoju metu viešai pasirodanti informacija apie "Royal & Sun Alliance Insurance" svarstomus vienos ar kelių įmonių Baltijos šalyse pardavimo scenarijus yra oficialiai nepatvirtinta, o komentarai šia tema - spekuliatyvūs.

RSA grupei priklausanti Didžiosios Britanijos bendrovė "Royal & Sun Alliance Insurance" valdo 99,977 proc. Lietuvos įmonės įstatinio kapitalo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų