Quantcast

Pernai „Lietuvos draudimas“ uždirbo 40 mln. litų pelno

  • Teksto dydis:

Didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ 2013 m., neaudituotais duomenimis, uždirbo 40 mln. litų pelno. T

Pernai „Lietuvos draudimas“ pasirašė 410 mln. litų ne gyvybės draudimo įmokų ir pasiekė 7,9 proc. augimą, palyginti su 2012 metais, kai pasirašytos įmokos siekė 380 mln. litų.

„Esame didžiausia ne gyvybės draudimo portfelio valdytoja Lietuvoje, užimame 31,4 proc. šios rinkos. 2013 metai buvo sėkmingi, „Lietuvos draudimas“ 45 proc. padidino iš tiesioginės veiklos uždirbto pelno dalį. Iš draudimo veiklos pernai uždirbome 34 mln. litų pelno, tai nulėmė ir atsakingas bei konservatyvus rizikų valdymas, ir tai, kad pernai katastrofinės žalos aplenkė Lietuvą ir mūsų klientus“, – sako Kęstutis Šerpytis, bendrovės „Lietuvos draudimas“ generalinis direktorius.

2013 metais, palyginti su 2012-aisiais, prognozuotai mažėjo iš investicinės veiklos (obligacijų, akcijų ir valdomo nekilnojamojo turto) uždirbtas pelnas. Po išskirtinių investicijų rezultatų 2012-aisiais, svyravimai finansų rinkose nurimo, visame pasaulyje investicijų grąža sugrįžo į ankstesnį lygį, iš investicijų uždirbtas 10 mln. litų pelnas pilnai atitiko tiek metų pradžioje keltus tikslus, tiek prognozes. „Lietuvos draudimo“ investicijų portfelis išlieka sukoncentruotas į vyriausybių skolos vertybinius popierius ir aukštą reitingą turinčių tarptautinių korporacijų ar kompanijų obligacijas.

2013 m. bendrovės finansinė padėtis išliko tvirta, užtikrinta ir stabili, ir jos turima mokumo atsarga, sudaranti 171 mln. litų, net du su puse karto viršijo būtinąją mokumo atsargą, kuri buvo 69 mln. litų. „Tai reiškia, kad esame patikima, stipriai kapitalizuota ir saugi draudimo bendrovė“, – sako K. Šerpytis. 

Savo klientams pernai „Lietuvos draudimas“ atlygino 196 mln. litų nuostolių, užregistravo ir sureguliavo beveik 100 tūkstančių pranešimų apie žalas, 25 proc. jų buvo sureguliuoti ir nuostoliai klientams atlyginti per kelias dienas, pusė – mažiau nei per dvi savaites. Daugiausiai nuostolių pernai padarė rugpjūčio 10-osios audra su kruša, jos metu nukentėjo 350 bendrovės klientų, jiems išmokėta 720 tūkstančių litų. Didžiausia metų žala verslui – 320 tūkst. litų – išmokėta logistikos įmonei, kurios vilkikas su puspriekabe sudegė Prancūzijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių