Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos geležinkeliai“ atsisakė „Orlen“ suteikti 100 mln. litų vertės nuolaidų

2014-05-27 14:26
M. Vaičiulio / BFL nuotr.

Valstybės valdomi "Lietuvos geležinkeliai" atsisakė suteikti maždaug 100 mln. litų vertės nuolaidų sunkioje finansinėje padėtyje esančiai naftos perdirbimo bendrovei "Orlen Lietuva". Šalių derybos antradienį truko tik 15 minučių.

Geležinkelių teisės departamento direktorius Vilius Nikitinas BNS aiškino, kad "Orlen Lietuva" nebeprašo taikyti tokių tarifų, kokie taikomi Rusijos ir Baltarusijos vežėjams, o nori nuolaidų, kurios nepriklausytų nuo jų vežamo krovinių kiekio.

"Jų pasiūlymų vertė yra maždaug trečdalio tarifo vertės mažinimas. Ir jie visiškai nauji, jie nebesieja savo prašymų su baltarusiškais tarifais. Prašymai susivedė į tarifų įšaldymą penkeriems metams, neatsižvelgiant į apimtis. (...) Aš tikslių skaičių nenoriu sakyti, bet netoli 100 mln. litų sukasi sumos, įgyvendinus jų prašymus, mums neapsimoka vežti visiškai. Tad tokia ta derybų eiga - užtruko 15 minučių, ir viskas", - BNS sakė V.Nikitinas.

Jis tikino, kad "Lietuvos geležinkeliai" ir toliau siūlo "Orlen Lietuvai" suteikti maždaug 30 mln. litų per metus nuolaidą.

"Jeigu mes tenkintume jų prašymus, mūsų vežimai taptų nerentabilūs ir mums tiesiog teko atsakyti, kad mes nepasirengę tenkinti tokio prašymo ir esame nuoseklūs ir pasiliekame prie savo ankstesnio pasiūlymo - pritaikyti nuolaidą infrastruktūros mokesčiui", - BNS sakė geležinkelių atstovas.

V.Nikitinas teigė, kad įmonė paprastai taiko nuolaidas klientams, tačiau jos priklauso nuo vežamų krovinių kiekių.: "Negaliu atskleisti visko, bet pati idėja yra visų maksimalių nuolaidų suteikimas, kuris siejamas su pervežimų kiekiu. Jie nori atsisakyti kiekio ir nori, kad "Lietuvos geležinkeliai" duotų maksimalias nuolaidas be jokių įsipareigojimų iš jų pusės".

Anot jo, įmonė kol kas neapsisprendė, ką darys toliau - tęs derybas ar dėl "Orlen Lietuvos" įsiskolinimų kreipsis į teismą.

"Mes kol kas nesvarstėme tolesnės derybų eigos, bet šiuo metu jų skola jau sudaro 8 mln. litų, tai mes irgi turime reaguoti ir svarstysime su administracijos vadovybe - toliau derėtis, nes jie kategoriškai atsisako mūsų siūlymo, ar eiti į teismą. Žiūrėsim", - teigė V.Nikitinas.

Su "Orlen Lietuvos" atstovų BNS antradienį susisiekti nepavyko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų