Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos paštas parduos visus prieš penkerius metus įsigytus dviračius

2024-09-02 09:25 diena.lt inf.

Lietuvos paštas (LP), 2019 metais už 317 tūkst. eurų nupirkęs 210 dviračių laiškininkams, dabar juos parduoda. 100 dviračių jau parduota aukcionuose, o likę dar laukia savo eilės. Iš jų pardavimo uždirbta 20 tūkst. eurų. Bendrovės atstovai teigia, kad sparčiai daugėjant siuntinių, dviračiai tampa nebeefektyvūs, skelbia portalas „15min“.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Freepik.com nuotr.

„Bene svarbiausia dviračių atsisakymo priežastis – besikeičianti pašto paslaugų rinka, kuomet gyventojai siunčia ir gauna vis daugiau siuntų, o pristatomų laiškų ir prenumeruojamų leidinių kiekiai mažėja. Dėl šios priežasties sunkiau sveriančias siuntas pristatyti dviračiais, atsižvelgiant į jų ribotą apkrovos galimybę, pasidarė nepraktiška, todėl nuo 2022 m. jų palaipsniui pradėta atsisakyti“, – portalui teigė LP atstovas Lukas Zadarackas, patvirtindamas, kad siekiama parduoti visus 210 paštininkų dviračių.

Jis taip pat patikslino, kad kita panašiu metu startavusi paslauga – mobilusis laiškininkas nėra susijusi su strategija paštininkams išdalinti elektrinius dviračius ir yra sėkminga.

Iš pradžių siekta parduoti 25 dviračius po 500 eurų už vienetą, tačiau vėliau jų kaina buvo sumažinta iki 125 eurų.

Dviračius gamino Lietuvos įmonė „Baltik vairas“. Vieno dviračio su krepšiu kaina LP siekė 1,5 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų