Pereiti į pagrindinį turinį

"Navalyje" – prancūziškos nuotaikos

2017-03-19 03:01

Mažiau nei po savaitės pačiame Klaipėdos centre įsikūrusio viešbučio "Navalis" restorano lankytojų lauks išskirtinė prancūziška vakarienė. Restorano komanda – vienintelė Klaipėdoje atrinkta dalyvauti gastronominiame renginyje "Good France", kuris kasmet suburia tūkstančius talentingiausių pasaulio kulinarų.

Vieninteliai Klaipėdoje

Tarptautinis Prancūzijos virtuvei dedikuotas renginys "Good France" kovo 21-ąją suvienys daugiau nei 2 tūkst. virtuvės šefų iš penkių žemynų.

Kaip ir praėjusiais metais, švęsti pavasarį mėgaujantis prancūziška virtuve klaipėdiečius kviečia restorano "Navalis" komanda. Prie iniciatyvos prisijungs dvylika geriausių Lietuvos restoranų, kuriuos, pagal pateiktus meniu, išrinko tarptautinė šefų komisija.

Gabiausi pasaulio kulinarai iš penkių kontinentų vienu metu pagerbs prancūziškos virtuvės nuopelnus, inovacijas ir vertybes: dalijimąsi, mėgavimąsi, aukštos kokybės principus ir socialiai atsakingą virtuvę.

Vertinantieji prancūzišką maisto kultūrą kviečiami prisijungti, rezervuoti vietas bei pažymėti šią šventę kovo 21-ąją kartu su visu pasauliu restorane "Navalis". Vakaro metu bus patiekta penkių patiekalų gurmaniška vakarienė. Ypatingą atmosferą restorane kurs atlikėja Rasa Serra, kartu su gyvo garso grupe atliksianti prancūzišką retro programą.

"Good France" – tai prancūziškos gastronomijos šventė, kai visi restoranai vienu metu pateikia prancūzišką degustacinę vakarienę. Restoranas "Navalis" jau antrus metus populiarina prancūzišką virtuvę uostamiestyje. Stiprios ir vieningos restorano virtuvės komandos dėka turime galimybę prisijungti prie pasaulinės iniciatyvos", – pasidžiaugė restorano ir viešbučio "Navalis" pardavimų vadovė Edita Rimkė.

Vyksta rezervacija

Kiekvienas "Good France" renginyje dalyvaujantis restorano kulinaras turi galimybę improvizuoti ir nestokodamas fantazijos parengti išskirtinį vakarienės meniu.

Iššūkį priėmusi "Navalio" virtuvės komanda žada nustebinti savo lankytojus paruošta penkių patiekalų degustacine vakariene.

Pernai pirmą kartą uostamiestyje vykusi šventė sulaukė didelio klaipėdiečių susidomėjimo ir puikių įvertinimų.

"Klaipėdoje prancūziškos virtuvės gerbėjų netrūksta. Apskritai lietuviai vis daugiau keliauja, susipažįsta su įvairiais skoniais, o maistas kone geriausiai padeda atskleisti tos šalies kultūrą", – atkreipė dėmesį viešbučio "Navalis" direktorė Diana Adomauskienė.

Ištakos – praėjusiame amžiuje

Kaip pasakojo idėją globojančio Prancūzų instituto Lietuvoje direktoriaus asistentė Giedrė Bernotaitė-Salfati, "Good France" visame pasaulyje organizuoja žinomas virtuvės šefas Alainas Ducasse ir Prancūzijos Užsienio reikalų bei tarptautinės plėtros ministerija.

"Dar 1912-aisiais virtuvės šefas Auguste'as Escoffieras inicijavo Epikūro vakarienes: tas pats meniu, tą pačią dieną įvairiuose pasaulio miestuose dideliam skaičiui svečių. Šventėje dalyvaujančiuose restoranuose vakarienės metu bus pagerbta prancūzų virtuvė, jos novatoriškumas, puoselėjamos vertybės bei malonumas dalytis saugant gamtą ir sveikatą", – aiškino G.Bernotaitė-Salfati.

Norintieji dalyvauti "Good France" "Navalyje" raginami aktyviai rezervuoti staliukus. Vietų skaičius – ribotas.

Kaip ir kiekvieną pavasarį, restoranas "Navalis" lankytojams ruošia atnaujintą meniu. Netrukus užsukti pietų ar vakarienės vilios nauji skoniai bei lankytojų mėgstama vasaros terasa.

Klaipėdiečiai į "Navalį" kviečiami ne tik kovo 21-ąją, bet ir švęsti savo asmenines šventes. Maža to, profesionali ir draugiška restorano komanda pasirūpins gera atmosfera ir maistu išvažiuojamajame renginyje bet kurioje klientų pasirinktoje vietoje. Patikėkite savo šventes profesionalams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų