Pereiti į pagrindinį turinį

Pasirūpino, kad kauniečių butai šiltų be trikdžių

2024-10-10 05:00 diena.lt inf.

„Mano BŪSTAS“ praneša, kad visi Kaune esantys klientų daugiabučiai ir juose esančios šildymo sistemos tinkamai paruoštos žiemos sezonui. Bendrovė ir šiemet taikys išmaniuosius valdymo sprendimus, dėl kurių gyventojai šilumą vartos taupiau ir efektyviau.

Priežiūra: „Mano BŪSTAS“ klientai žiemą pasitiks ramiau, nes visos inžinerinės sistemos suderintos ir parengtos šildymo sezono pradžiai.
Priežiūra: „Mano BŪSTAS“ klientai žiemą pasitiks ramiau, nes visos inžinerinės sistemos suderintos ir parengtos šildymo sezono pradžiai. / „Mano BŪSTO“ nuotr.

Prieš artėjantį šildymo sezoną savo administruojamiems namams „Mano BŪSTAS“ tradiciškai skyrė daug dėmesio. Visą vasarą įmonės darbuotojai aktyviai vykdė pasiruošimo darbus, kurie būtini, kad šaltuoju metų laiku šiluma daugiabučiuose būtų vartojama kuo taupiau ir efektyviau.

„Mano BŪSTO“ specialistai daugiabučiuose izoliavo ir tvarkė vamzdynus, keitė susidėvėjusius ventilius, įvairias sklendes, apsauginius vožtuvus, drenažo ventilius, atliko šilumos punktų hidraulinius bandymus, tvarkė susidėvėjusias tarpblokines siūles ir vykdė kitų sistemų patikrą. Šių darbų visuma leis įmonės klientams žiemą pasitikti ramiau, nes visos inžinerinės sistemos suderintos ir parengtos šildymo sezono pradžiai.

Nuosekliai vykdydami sistemų priežiūrą užtikriname, kad į namą nebūtų tiekiama daugiau šilumos, nei jos iš tiesų reikia, o gyventojai nepermokėtų.

„Kompleksinė šildymo sistemų priežiūra vykdoma tam, kad eliminuotume kuo daugiau dedamųjų, kurios turi įtakos šilumos vartojimui name. Kitaip sakant, nuosekliai vykdydami sistemų priežiūrą užtikriname, kad į namą nebūtų tiekiama daugiau šilumos, nei jos iš tiesų reikia, o gyventojai nepermokėtų. Kadangi mūsų prižiūrimuose daugiabučiuose 90 proc. šilumos punktų yra modernizuoti, klientai už šildymą mokės 8–15 proc. mažiau nei tų namų gyventojai, kurių šildymo sistemos yra senos ir nemodernizuotos“, – sako „Mano BŪSTO“ Kauno regiono vadovas Valentinas Jerošenko.

Jo teigimu, nemažai įmonės prižiūrimų daugiabučių šildymo sistemų yra reguliuojamos pasitelkus išmaniuosius sprendimus, realiu laiku stebint visus reikiamus parametrus. Vadinasi, išmanioji sistema, stebėdama lauko temperatūros pokyčius, automatiškai reguliuoja šilumos punkto pajėgumus ir užtikrina, kad, orui sušilus, gyventojų butuose radiatoriai neperkaistų, ir atvirkščiai – orui atvėsus jie tiektų reikiamą energijos kiekį. Dėl to namai suvartoja mažiau šilumos, o gyventojai taupo.

V. Jerošenko atkreipė dėmesį į tai, kad net ir prasidėjus šildymo sezonui radiatoriai bute gali nešilti dėl keleto priežasčių.

„Pirmiausia stebėkite lauko temperatūrą. Daugelyje mūsų prižiūrimų daugiabučių namų šildymo sistemos yra automatizuotos, tad oro temperatūrai pakilus virš 12 °C, šildymas automatiškai sustabdomas, o temperatūrai nukritus, šildymas vėl įjungiamas“, – sako „Mano BŪSTO“ Kauno regiono vadovas.

Jis taip pat priminė, kad namo viršutinių aukštų gyventojai prevenciškai turi nuorinti šildymo prietaisus savo bute. Mat neišleidus oro iš šildymo sistemų, gali nešilti žemiau esančių butų radiatoriai. Nepavykus patiems nuorinti radiatorių, V. Jerošenko ragina nedelsti ir kreiptis į namo administratorių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
o, tai

kaip pasirūpino veltui, nemokamai? ar todėl, kad yra tiesioginė sutartis su daugiabučio savininkais/ darbdaviu? pareiga rūpintis namais, o ne girtis , kad padarė.
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų