Pereiti į pagrindinį turinį

„Mega“ kviečia kartu švęsti lėlės Barbės 65-ąjį jubiliejų

2024-08-14 13:56 diena.lt inf.

Praėjusią vasarą visame pasaulyje praūžusi lėlės Barbės banga sugrįžta į Kauną! Ikoniškoji Barbė švenčia savo 65 m. jubiliejų ir kviečia visus gerbėjus į susitikimą Kaune, prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“. Iki rugsėjo 3 dienos „Megos“ erdvė prie H&M parduotuvės taps rožine oaze, kviesdama visus į smagų, įsimintiną ir nemokamą reginį.

„Nepaisant praėjusiais metais Barbės patirtos šlovės lavinos po sėkmingo pasirodymo kino ekranuose, ši lėlė jau seniai yra tapusi tikru stiprios, nepriklausomos ir įvairialypės moters simboliu. Nors daugelio akyse tai tik puikiai atpažįstamas žaislas, tačiau jo simbolika šiuolaikiniame pasaulyje yra nenuginčijama. Todėl džiaugiamės galėdami organizuoti vienos žinomiausių lėlių parodą, pasakoti jos istoriją bei, žinoma, Barbės jubiliejaus proga apdovanoti ir renginio svečius“, – dalinosi „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

Paroda – ypatinga tuo, kad neatsiejama ir visada koja kojon su populiariąja kultūra žengianti Barbė, įgauna žymių asmenų įvaizdį. „Parodai buvo pasirinkti žinomiausi vardai, siekiant parodyti Barbę įvairiuose vaidmenyse: tai išskirtinės portretinės lėlės kaip Anglijos karalienė Elžbieta II-oji, Kalėdų klasika tapusi Mariah Carey, POP muzikos žvaigždė Jennifer Lopez; įkvepiančios istorinės asmenybės, filmų herojai ir kitos! Visos jos įkvėpė ištisas kartas įvairių sričių lyderių įsivaizduoti savo istorijas, padedančias formuoti jų ateitį. Išskirtinis dėmesys skiriamas ir populiariausioms visų laikų leidimo lėlėms, kurioms buvo suteiktas šiuolaikinio įvaizdžio prieskonis - jas pamatysite mažosiose vitrinose,“ – pasakojo prekės ženklo BARBIE  Lietuvoje atstovė Laura Jerošenko.

www.eglegendrenaite.com nuotr.

Jau nuo 1959 metų Barbė įkvepia vaikų vaizduotę ir moko tikėti, kad viskas yra įmanoma. Pirmą kartą pristatyta Niujorko žaislų mugėje, Ruth Handler sukurta Barbė, skatino vaikus žaisti su lėlėmis, atspindinčiomis suaugusius, ir taip svajoti apie savo ateitį. 65-erius metus kauptą istoriją „Megos“ lankytojai galės pamatyti patys – kaip keitėsi Barbė bėgant metams ir sužinoti įdomių faktų apie jos istoriją.

Šiandien lėlės Barbės asortimente yra daugiau nei 250 skirtingų profesijų lėlių, kurios įkvepia įvairių sričių lyderius kurti savo ateitį. Nuo gydytojos iki astronautės, nuo sportininkės iki prezidentės – Barbė skatina svajoti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

www.eglegendrenaite.com nuotr.

„Mergaitės Lietuvoje noriai domisi visomis profesijomis. Mažosios mergaitės, pastebima, yra  svajotojos, ir renkasi undinėles, princeses. Kiek vyresnės jau žaidžia su Barbe gydytoja, veterinare, grožio srities Barbėmis tokiomis kaip stiliste, dizainere, makiažo specialiste, kirpėja. Galiu teigti, jog mada ir grožis visada yra mergaičių domėjimosi sritis. Pastebėta, kad kasmet vis pamažu populiarėja ir - Barbės - mokslininkės, astronautės,  skirtingų sporto sričių lėlės – plaukikės, gimnastės, baleto šokėjos ir t. t. Džiugu, kad ir lėlės, turinčios tam tikrą negalią pamažu yra pasirenkamos žaisti pačių vaikų. Lėlė turinti protezuotą koją, dauno sindromą, klausos aparatą ir t. t. Šiomis lėlėmis siekiama normalizuoti negalią, skatinant vaikus priimti skirtumus ir puoselėjant empatiškumo jausmą.  Didelė prasmė rodyti vaikams, jog  žmonių yra visokių, skirtingų ne tik oda, rasėmis, plaukais, skirtingų kūno tipų, bet ir turinčių negalių,“  – sakė prekės ženklo BARBIE  Lietuvoje atstovė L. Jerošenko.

Visą šių lėlių kolekcinę parodą, kurioje pristatomos Barbėse atgimusios kino filmų žvaigždės ir kitos žinomos asmenybės, prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ svečiai galės pamatyti erdvėje prie pagrindinio įėjimo ir H&M parduotuvės.

www.eglegendrenaite.com nuotr.

„Iki rugsėjo 3 dienomis šioje Barbės erdvėje, lankytojai galės pasijusti tarsi žinomiausios lėlės pasaulio dalimi. Čia bus galima pasidaryti įspūdingų nuotraukų foto-erdvėse, dalyvauti vykstančiuose organizuojamose pramogose, išbandyti laimę konkursuose,“ – dalinosi L. Binderis.

Daugiau informacijos apie parodą ir būsimas pramogas skelbiama „Megos“ socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“ ir interneto svetainėje www.mega.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų