Quantcast

Registrų centras: laiku ataskaitas šiais metais pateikė 60 proc. įmonių

  • Teksto dydis:

2023 metų finansines ataskaitas laiku, iki birželio pradžios pateikė beveik 60 proc. – 92 tūkst. iš 156 tūkst. – juridinių asmenų. Prieš metus laiku tai padarė 47 proc., o užpernai – 40 proc. įmonių ir įstaigų, skelbia Registrų centras.

Registrų centro Asmenų registravimo centro vadovė Jolanta Kazlauskienė sako, jog per birželį ataskaitas pateikė dar 16 tūkst. įmonių, todėl bendra dalis siekia 69 proc.

„Praėjusiais metais pavyko pasiekti rekordinį finansinių ataskaitų teikimo rodiklį – iš viso jas pateikė 75 proc. tai padaryti turėjusių įmonių ir organizacijų. Šiuo metu pateikusiųjų dalis siekia 69 proc. ir tai leidžia tikėtis, kad per ateinančius mėnesius pavyks pagerinti praeitų metų ataskaitų teikimo rodiklį“, – pranešime teigė J. Kazlauskienė.

Jos vertinimu, geresnius ataskaitų teikimo rezultatus lemia augantis sąmoningumas, taip pat ir tai, kad aktyviai išregistruojami neveikiantys juridiniai asmenys.

„Pagerėjusį ataskaitų teikimą šiemet lėmė tiek proaktyvi komunikacija: juridiniams asmenims tiesiogiai siųsti priminimai, vieša komunikacija, taip pat Registrų centro iniciatyva išregistruojami veiklos nevykdantys juridiniai asmenys, dėl kurių finansinių ataskaitų statistika neatrodydavo tokia džiuginanti“, – teigė J. Kazlauskienė.

Metines ataskaitas reikia pateikti iki gegužės pabaigos. Jų nepateikus įmonei kyla rizika negauti valstybės ir savivaldybės institucijų paramos ar subsidijų, gali būti panaikintas paramos gavėjo statusas, surašytas administracinių nusižengimų protokolas, o nepateikus dokumentų ilgiau nei metus gali būti inicijuota likvidavimo procedūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių