Pereiti į pagrindinį turinį

Rinkos dalyviai: SGD paklausa biržoje priklausys nuo kainų indekso ir nuo oro

2014-09-23 07:05
BNS inf.
SGD terminalo veiklai ties Kiaulės nugara - žalia šviesa
SGD terminalo veiklai ties Kiaulės nugara - žalia šviesa / Vizualizacija.

Kainų komisija ketvirtadienį turėtų patvirtinti prekybą dujų biržoje reglamentuojančius dokumentus, kurie reikalingi, "Litgas" ketinant dar šiemet rinkoje parduoti 50 mln. kubų suskystintųjų gamtinių dujų.

Rinkos operatoriai tikisi, kad dujos bus paklausios - jų teigimu, dujų paklausa jose priklausys nuo kainos Jungtinėje Karalystėje, kai į Klaipėdą atplauks SGD bandomasis krovinys, ir nuo oro temperatūros Lietuvoje lapkritį-gruodį.

"Jei gruodžio mėnesį spustelėtų šaltis, galima tikėtis, kad SGD paklausa bus didesnė", - "Verslo žinioms" sakė neįvardijamas rinkos dalyvis.

Kitas svarbus veiksnys, turėsiantis didelę įtaką paklausai biržose, - ar visi licencijuoti dujų prekiautojai, išskyrus "Lietuvos dujas", sulauks iš "Gazprom" 20 proc. dujų kainos nuolaidos.

"Jeigu taip neįvyks, "Haupas", "Achema", "Dujotekana" ir Kauno termofikacijos elektrinė už "Gazprom" parduodamas dujas nuo šildymo sezono pradžios mokės apie 450 JAV dolerių už 1 000 kub. metrų, o tai gali būti brangiau nei SGD iš "Statoil", - sako pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų