„Senukų“ ekspertai dalijasi patarimais, kokia smulkioji virtuvės technika padės išspręsti visus vasariškus maisto ruošimo iššūkius.
Gruzdintuvės – sveikesnis būdas gaminti maistą
Ieškantiems sveikesnio ir greitesnio būdo gaminti maistą, ekspertai pataria pasidomėti gruzdintuvėmis. Jose maistas ruošiamas garuose, produktai tolygiai kepa jų nevartant, todėl ruošiamas maistas reikalauja mažiau dėmesio. Jose kai kuriuos maisto produktus, pavyzdžiui daržoves, bulves, mėsą galima ruošti visai be aliejaus, o jei norite traškaus ir lengvai apskrudusio efekto – tereikia panaudoti kelis jo lašus.
„Vasarą itin norisi mėgautis sveikais, skaniais, lengvai pagaminamais patiekalais. Sveikesnio gyvenimo būdo populiarėjimas skatina gyventojus domėtis inovatyviais maisto ruošimo sprendimais, tai rodo ir šiuo sezonu išaugęs gruzdintuvių populiarumas“, – kalba Elona Uckutė, „Kesko Senukai“ rinkodaros direktorė.
Senukų nuotr.
Specialistai rekomenduoja prietaisą rinktis pagal poreikius: mažesnėms šeimoms geriau tiks kompaktiškesni prietaisai, o jei maistą dažnai ruošiate didelei šeimai ar gausiai draugų kompanijai – tuomet verta rinktis didesnės talpos gruzdintuves. Trumpiau užtrukti virtuvėje padės ir lengva priežiūra: jos dalis galima plauti indaplovėje.
Ir sveikuoliškiems kokteiliams, ir padažams
Dar vienas ne tik vasaros sezono metu nepakeičiamas prietaisas – kokteilinė. Ji pasitarnaus tiek plakant mėgstamų vaisių ar daržovių glotnučius, tiek sugrūdant ledukus šaltai kavai ar gaiviesiems gėrimams, tiek maišant norimą padažą.
Renkantis kokteilinę, specialistai pataria atkreipti dėmesį į jos galią – kuo jos variklis galingesnis, tuo greičiau bus susmulkinti produktai. Jei norite ja smulkinti ledukus, tuomet reikėtų rinktis bent 1500 W galios prietaisą.
Dar vienas svarbus pasirinkimo kriterijus – indo talpa. Tad norintiems ruošti vitaminizuotus gėrimus tik sau, užteks 1 litro talpos indo, tačiau jei laukiančiųjų kokteilių rikiuojasi eilė, tuomet geriau rinktis didesnės talpos prietaisą.
Senukų nuotr.
Šio prietaiso priežiūra taip pat nesudėtinga – visas nuimamas dalis galima plauti indaplovėje.
Vienas įrankis ir deserto, ir sriubos ruošimui
Daugybę funkcijų galintis atlikti trintuvas taip pat praverčia gaminant vasariškus patiekalus greičiau ir paprasčiau. Skirtingi priedai pravers ruošiant tirštas daržovių sriubas, salsos ar gvakamolės padažą, plakant kiaušinius ar kremus, smulkinant įvairias daržoves bei riešutus salotoms, trinant košę.
Tačiau ieškantiems šio virtuvės pagalbininko, profesionalai žeria patarimų. Visų pirma jie akcentuoja trintuvo galią, universalumą, ilgaamžiškumą.
„Klientai nori kuo trumpiau užtrukti virtuvėje, todėl jie dažniausiai renkasi didesnės galios trintuvus, kurie lengviau ir greičiau susidoroja su virtuvės užduotimis. Tiek elektroninėje, tiek fizinėse parduotuvėse gyventojai ieško ilgaamžių, patikimų gamintojų prekių, turinčių nerūdijančio plieno peiliukus. Taip pat svarbūs jo priedai bei aksesuarai, leidžiantys su vienu įrankiu atlikti įvairesnių funkcijų“, – pristato E. Uckutė.
Senukų nuotr.
Grilis namų virtuvėje
Grilio patiekalus galima kepti ne tik savo sode ar terasoje, tačiau ir namuose. Tam skirti elektriniai griliai, kuriuose paprasta paruošti vakarienę, o maistas yra sveikesnis, nes nenaudojama aliejaus.
Tačiau renkantis elektrinį grilį, verta atkreipti dėmesį į svarbias jo funkcijas: lengvas valymas, keičiamos kepimo lentelės, automatinis kepimo laiko nustatymas. Jei planuojate ruošti grilio patiekalus dažnai, specialistai siūlo rinktis prietaisą, turintį daugiau kepimo funkcijų. Tokiu būdu tame pačiame grilyje galėsite skrudinti ir mėsos patiekalus ar daržoves, taip pat gaminti sumuštinius, blynus ar vaflius.
Tvarus požiūris į maistą
Vasarą maistas greičiau praranda savo skonį, išvaizdą, kokybę. Todėl tam, kad maisto produktai ne taip greitai sugestų ir jų nereikėtų staiga išmesti, pravers vakuumatorius. Anot „Senukų“ ekspertų, vakuumo maišeliuose esantis maistas ilgiau išsaugo savo vertingiausias savybes: vitaminus, skonį, šviežumą.
Senukų nuotr.
Tačiau renkantis šį prietaisą, svarbu atsižvelgti į savo poreikius. Didesnius vakuumatorius su kamera specialistai siūlo rinktis tada, kai norima vakuumuoti marinatus, kitus skystus produktus. Išorinio tipo vakuumatorius yra pigesnis, tačiau ir kompaktiškesnis bei universalesnis variantas.
Galia ir slėgis taip pat itin svarbūs techniniai parametrai renkantis vakuumatorių. Dažnai manoma, kad kuo šis prietaisas galingesnis, tuo daugiau oro ištraukiama. Vis tik tiesa ta, kad tai priklauso ir nuo paties aparato sandarumo, todėl ne mažiau svarbus dar vienas vakuumatoriaus kriterijus – slėgis. Jis turėtų būti kuo mažesnis.
Naujausi komentarai