Pereiti į pagrindinį turinį

Studija "Grock" skleidžia muzikos džiaugsmą

2014-08-28 11:53
Nauda: studija "Grock" – erdvė kiekvienam patirti muzikavimo teikiamas emocijas.
Nauda: studija "Grock" – erdvė kiekvienam patirti muzikavimo teikiamas emocijas. / "Grock" nuotr.

Jau dvyliktus metus studija "Grock" visus uostamiesčio vaikus ir jaunuolius kviečia savo gyvenimą praturtinti muzika. Susibūrimui vadovaujantis klaipėdietis Linas Švirinas tikina, kad studijoje keliamas tikslas ne tik padėti vaikams žengti pirmuosius žingsnius į muzikos pasaulį, bet ir norima mokyti džiaugtis šia kelione nuo pradžių.

Atskleidžia talentus

L.Švirinas akcentavo, kad studijoje suburtos skirtingų lygių ir amžiaus grupės Klaipėdos vaikams bei jaunimui suteikia galimybę tobulėti ir būti tarp bendraminčių.
Didelis užsiėmimų pasirinkimas dovanoja progą muzikuoti pageidaujamu instrumentu ir pabrėžti kiekvieno talentus, kuriuos vėliau galima viešai pademonstruoti koncertinėje veikloje.

"Per visą studijos gyvavimo laiką surengėme daugybę įsimintinų koncertų, devynis festivalius, dalyvavome įvairiuose muzikiniuose televizijos projektuose. Mes patys ir mus girdėjusieji negali pamiršti studijos jaunimo sukurtos ir daugelį kartų atliktos pirmosios Klaipėdoje roko operos "Eglė žalčių karalienė", – kalbėjo vadovas.

Pažers naujienų

Pristatydamas šių metų studijos "Grock" naujoves, pašnekovas pasakojo, kad 6–10 metų vaikams siūlomi mušamųjų instrumentų užsiėmimai anglų kalba. Būrelyje vaikai galės gerinti ir muzikinius, ir anglų kalbos įgūdžius.
Šiemet atidaromas ir studijos filialas Taikos pr. 4A. Čia muzikuos klavišininkai, pianistai, taip pat veiks kompozicijos klasė.

"Ligoninės g. 16 numeriu pažymėtose pagrindinėse studijos "Grock" patalpose, kaip ir ankstesniais metais, grosime gitaromis, mušamaisiais, dainuosime solo arba vokaliniuose ansambliuose, kursime dainas, bursime grupes, koncertuosime, siekdami, kad Klaipėda pateisintų muzikuojančio miesto vardą", – atskleidė L.Švirinas.

Anot jo, ikimokyklinukai kviečiami lankyti "Laimingos vaikystės" mokyklėlę. Naudodami įvairias muzikavimo ir kitas menines priemones, vaikai mokysis džiaugtis ir džiuginti kitus.

"Mažieji gali lankyti muzikavimo, dainavimo užsiėmimus, o nuo šešerių turi galimybę išmėginti savo jėgas grodami gitara, kuri vadinasi ukulele", – teigė pašnekovas.

Rūpinsis ir mamomis

Kaip teigė L.Švirinas, šiais metais daugiau dėmesio bus skiriama besilaukiančių mamyčių muzikavimui.

"Kūdikiams kursime aplinką, kurioje juos sups muzikuojančios mamos. Visa tai tam, kad vaikeliai augtų muzikalioje aplinkoje ir šeimose būtų sukurti bendravimo muzikuojant įpročiai bei tradicijos. Tapsime dar atviresni žmonėms, turintiems negalią", – akcentavo studijos vadovas.

Anot jo, studijos "Grock" mokytojai yra nuostabūs žmonės, turintys ne tik pedagoginės patirties – visi jie yra koncertuojantys muzikantai.

"Pabendrauti su mokytojais bus galima atvykus į studiją ar jos filialą rugsėjo 3 d. 15–17 valandomis. Tuo metu bus atvirų durų valandos. Negalinčius pasirodyti šiuo metu, kviečiame paskambinti mums ir sutarti patogų laiką", – patarė L.Švirinas.

Muzika – visiems

Daugybę metų pats muzikuojantis ir kitus garsų pasaulį mokantis pažinti L.Švirinas įsitikinęs, kad muzika labai naudinga kiekvienam vaikui. Anot jo, šis faktas įrodytas ir mokslo, tad apie tai kalbėti galima daug bei plačiai.

"Svarbiausia, kad muzika ir menas apskritai yra stiprūs emocijų šaltiniai, todėl šių dalykų mokymasis gali būti labai motyvuojantis. O gilindamiesi į šias sritis, įgyjame daug vertingų dalykų – geriau koncentruojame dėmesį, ugdome discipliną", – samprotavo pašnekovas.

L.Švirinas pripažino, kad kiekviena mokykla turi savo paskirtį ir vietą. Ne išimtis – ir studija "Grock". Pagrindinis jos tikslas – siekis jaunų žmonių gyvenimus užpildyti muzikavimo džiaugsmu.

"Studiją lankantys vaikai ar paaugliai save egzaminuoja koncertinėje aplinkoje, turi ir palaikančiąją pusę. Į koncertus susirenka vaikų artimieji, draugai, gerbėjai. Meistriškumas ne visada būna adekvatus teigiamai savijautai, todėl stengiamės išmokyti džiaugtis tuo, ką jau moki, pirmaisiais žingsniais bei tobulėti pakilia nuotaika", – tikino vadovas.

Skatina teigiamas emocijas

Studijoje "Grock" nėra akcentuojamas akademiškumas. Svarbesnė tampa emocija. Kaip pavyzdį pašnekovas pateikė sportą – visi supranta fizinio aktyvumo naudą, tačiau nereikėtų nuvertinti ir tų, kurie profesionalumo nekelia į pirmąją vietą.

"Muzikuoti gali visi. Taip pat, kaip ir sportuoti, piešti, šokti", – tokiu požiūriu vadovaujasi visi studijos pedagogai.

"Norą tai daryti atima tik savęs lyginimas su netinkamu pavyzdžiu. Augantis vaikas gali liūdėti, kad jis mažesnis už kitą – didesnį. Bet jis gali matyti ir kiek per metus paaugo", – dėstė pokalbininkas.

Anot jo, muzikuojantys žmonės jaučiasi visavertiškesni, muzika leidžia labiau pasitikėti savimi, o to pasitikėjimo dažnai prireikia atskleidžiant savo kūrybiškumą. Jis studijoje skatinamas ir ugdomas visais įmanomais būdais.

Vaikai grodami grupėse ne tik ragauja kūrybos vaisius, bet ir mokosi prisiimti atsakomybę už savo kolektyvą.

"Tai – ne suaugusiųjų primestas dalykas, o pačių jaunų žmonių siekis, nes grupė egzistuoti gali tik palaikant tinkamą nuotaiką, gerbiant kitų laiką ir nuomonę", – sakė L.Švirinas.

Išugdė daug talentų

Studijos vaikai ir jaunimas mažiausiai vieną kartą per mėnesį turi galimybę koncertuoti. Jiems suteikiamos visos sąlygos, reikalingos kokybiškai įrašyti savo muziką įrašų studijoje.

Studija "Grock" jau išugdė ne vieną talentą. Tarp studijos vardą garsinusiųjų negalime nepaminėti grupės "Lighthouses" ir jų solistės Viktorijos Pilatovič, kuri, baigusi prestižinį Berklio muzikos koledžą, dabar savo meistriškumu džiugina Europos ir Pietų Amerikos melomanus. Puikiai žinoma yra grupė "Rezervuota" ir Gintarė Paulikaitė, Kristina Muravjova.

Dabar studijos šlovės vėliavą neša grupė "Nervas", savo kūrybingumu ir kryptingu darbu pasiekusi ankstyvą muzikinę brandą. Grupes "Jėgeriai", "Lūžis", "Ašis" galima pavadinti studijos dabartimi ir Lietuvos ateitimi.

"Manau, kad muzikavimas yra priemonė, didinanti atsparumą nuo nepageidaujamų dalykų. Klaipėdoje jaunimo muzikinis gyvenimas nėra labai intensyvus, ypač lyginant su didesniais miestais. Dėl to ir esame, kad situaciją gerintume", – kalbėjo L.Švirinas.

Informacija

Studija "Grock" įsikūrusi Ligoninės g.16, II aukšte.

Telefono numeris (8 600) 00 370.

El. paštas [email protected]

Priėmimas vyksta visus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų