Pereiti į pagrindinį turinį

Sviesto saugojimo paslaugą bandė pirkti už 4,25 mln. eurų

2016-06-13 07:14 diena.lt inf.

Į skandalus dėl netinkamų viešųjų pirkimų anksčiau įsipainiojusi Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo tarnyba (ŽŪMPRRA) ir vėl lipa ant to paties grėblio - Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pareikalavo nutraukti intervencinio sviesto sandėliavimo paslaugų pirkimą, kurio vertė siekė 4,25 mln. eurų, rašo naujienų portalas 15min.lt.

I. Gelūno/ BNS nuotr.

Rinkos reguliavimo agentūra yra atsakinga už ES pinigais remiamą projektą - intervencinius maisto produktų pirkimus, kurių prireikia kritus kai kurių produktų kainoms: tada ES lėšomis iš šalies gamintojų superkami pieno milteliai, sviestas, miežiai, kviečiai, jautiena, o vėliau ieškoma, kam juos parduoti, ir tai yra vienas būdų apsaugoti ūkininkus nuo didelių nuostolių.

Supaprastintą atvirą konkursą sviesto saugojimui ŽŪMPRRA paskelbė kovo mėnesį, tuo metu jau buvo įsisiūbavęs skandalas dėl išpūstomis kainomis perkamo maisto varguoliams. Sviesto saugojimo konkurse dalyvavo dvi įmonės - "Terminal LT" ir "Vitransa". Atplėšus vokus su pasiūlymais, agentūros specialistai nusprendė, kad konkurse pirmoji - "Vitransa" ir jau rengėsi sudaryti preliminarias sutartis vieneriems metams, o po jų - pagrindines sutartis trejiems.

Tačiau pirkimo dokumentus įvertinusi VPT juose aptiko tiek pažeidimų, kad pareikalavo nutraukti pirkimą. Visų pirma tarnybai užkliuvo, kad vertindama pasiūlymus ŽŪMPRRA nesilaikė savo pačios nustatytos tvarkos ir laimėtoju paskelbė ne tą bendrovę, nes "Terminal LT" siūloma kaina buvo mažesnė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų