Vėl garuoja karštas naminis maistas
Rudenį į tinklaraščio kūrėjos virtuvę vėl sugrįžta jaukus ir šiltas naminis maistas. Čia ruošiamos karštos sriubos, verdami troškiniai, kepami pyragai.
„Po lengvesnių, gaivių vasariškų patiekalų šį sezoną norisi daugiau šiltų sriubų, troškinių, pyragų. Šiuo metu būtent tai gamindama ir vėl praleidžiu daugiau laiko. Ruduo mus džiugina ypatingai turtingu derliumi, todėl gaminant stengiuosi naudoti kuo daugiau sezoninių vietinių daržovių ir vaisių“, – apie rudeninės mitybos pokyčius kalba K. Pišniukaitė-Šimkienė.
Ji taip pat aktyviai ruošiasi ir žiemos sezonui, todėl virtuvėje vyksta ne tik maisto gamybos, tačiau ir konservavimo, gėrybių užšaldymo darbai. Moteris džiaugiasi atradusi vakuumavimo naudą: „Anksčiau nežinojau, kad tokiu būdu galima daug ilgiau išlaikyti šviežias daržoves, salotas, uogas ir net pagamintus patiekalus“.
Tai, kad šiuo metu gyventojai itin domisi gėrybių ruošimo šaltajam sezonui įranga, patvirtina ir prekybos tinklų atstovai.
Augantys vaisių džiovyklių, maisto konservavimo įrangos, vakuumatorių, trintuvų pardavimai rodo, kad klientai aktyviai rengiasi žiemos sezonui, pildo maisto atsargas.
„Augantys vaisių džiovyklių, maisto konservavimo įrangos, vakuumatorių, trintuvų pardavimai rodo, kad klientai aktyviai rengiasi žiemos sezonui, pildo maisto atsargas“, – teigia Elona Uckutė, „Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorė.
Pristato dažniausiai naudojamų virtuvinių prietaisų TOP-5
Tam, kad ruošti maistą visais metų laikais būtų lengviau, maisto tinklaraštininkė pasitelkia įvairių smulkios buitinės technikos prietaisų. Ji vengia savo virtuvę apkrauti prietaisais, kuriuos naudotų retai ar tik vieno konkretaus patiekalo gamybai. Todėl pristatydama penkis savo mėgstamiausius maisto ruošimo prietaisus, K. Pišniukaitė-Šimkienė pabrėžia, kad vertina jų daugiafunkciškumą bei kokybę.
1. Galinga kokteilinė – ne tik šilkiniams glotnučiams, bet ir riešutų sviestui, trintoms sriuboms, padažams, užtepėlėms. Taip pat su šiuo prietaisu ji pasigamina daug produktų, tokių kaip augalinis pienas, riešutų miltai – taip šių gana brangių produktų nereikia pirkti.
2. Virtuvinės svarstyklės – kadangi receptų kūrimas yra K. Pišniukaitės-Šimkienės pagrindinė veikla, be virtuvinių svarstyklių negali jo įsivaizduoti. Tai jos darbo įrankis, bet taip pat labai praverčia kepiniams ar konditerijos gaminiams, kai ypatingai svarbus kiekvienas gramas.
3. Sulčiaspaudė – tėveliai tinklaraščio kūrėjos šeimą aprūpina šviežio derliaus gėrybėmis, todėl dalį jų visada panaudoja šviežių ir skanių sulčių gamybai.
4. Rankinis trintuvas – be jo pašnekovė negali įsivaizduoti nei vienų namų, tiesiog labai patogu turėti po ranka, kai reikia kažką greitai sutrinti. Jis K. Pišniukaitei-Šimkienei labiausiai praverčia gaminant trintas sriubas ir padažus.
5. Kavos aparatas ir pieno putos plakiklis – maisto gaminimo entuziastė turi paprastą espresso kavos aparatą, jo šeimos poreikiams visiškai pakanka. O jei nori pasimėgauti kava su pieno puta arba matcha latte, panaudoja pieno putos plakiklį.
Pristačiusi virtuvinę techniką, be kurios neįsivaizduoja savo virtuvės, K. Pišniukaitė-Šimkienė prisipažįsta, kad pasvajoja ir apie nebūtiną, tačiau mažoms silpnybėms tinkančią įrangą.
„Kartais pasvajoju apie elektrinio grilio pagalba pagamintą panini sumuštinį su gražiais dryželiais ar čirvinių blynų keptuvę, o tais retais atvejais, kai užsimanau skrebučio – apie skrudintuvą“, – atskleidžia tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja.
„Senukų“ atstovė E. Uckutė atkreipia dėmesį, kad dažnai smulki virtuvės technika perkama kalėdiniu laikotarpiu, ji tampa dovana ne tik kitiems, tačiau kartais – ir sau.
„Automatinių kavos bei spragėsių aparatų, virtuvinių kombainų, namų grilių, vakuumatorių ir kitos smulkios virtuvės technikos pardavimai artėjant žiemos šventėms ūgteli tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėse. Klientai nori savo artimiesiems suteikti naujų skonių, palengvinti maisto ruošą“, – pristato „Senukų“ atstovė.
Naujausi komentarai