Pereiti į pagrindinį turinį

Viešojo valdymo agentūros direktore siūloma skirti A. Selčinskienę

2024-08-16 16:26 diena.lt inf.

Įvykus Viešojo valdymo agentūros (VVA) vadovo konkursui ir gavus Specialiųjų tyrimų tarnybos tinkamumo išvadas, siūloma nuo rugsėjo 23 d. agentūros direktore skirti Aną Selčinskienę.

Šiam siūlymui dar turės pritarti Vyriausybė.

Pasak Vyriausybės kanclerės Giedrės Balčytytės, VVA vadovui keliami uždaviniai – kokybiniai pokyčiai viešojo valdymo ir valstybės tarnybos srityje, sėkmingai įgyvendinta valstybės tarnybos reforma.

A. Selčinskienė šiuo metu užima Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerės pareigas, prieš tai trejus metus dirbo Lietuvos energetikos agentūros patarėja, metus vadovavo Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūrai, trejus metus ėjo Konkurencijos tarybos administracijos direktorės pareigas, penkerius vadovavo Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijos administracijai.

A. Selčinskienė Vilniaus universitete Tarptautinio verslo mokykloje yra įgijusi vadybos ir verslo administravimo bakalaurą, taip pat yra baigusi viešojo administravimo magistro studijas Mykolo Romerio universitete ir vadovų magistrantūrą ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

VVA yra pokyčių institucija, kuriai per Valstybės pažangos strategijoje numatytų viešojo valdymo tikslų įgyvendinimą tenka esminis vaidmuo kuriant ilgalaikę vertę valstybei ir kiekvienam jos piliečiui.

Viešojo valdymo agentūrai patikėta lyderystė vykdyti aukščiausių profesinių kompetencijų vadovų paieškas, tobulinti efektyvios valdysenos praktikas ir gebėjimus viešojo administravimo institucijose bei įstaigose, stiprinti valstybės tarnybos reputaciją.

Nuo 2023 m. spalio 1 d. Viešojo valdymo agentūra yra Vyriausybės įstaiga.

VVA direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai.

Konkursas minėtoms pareigoms užimti buvo paskelbtas 2024 m. gegužės mėn.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų