Pereiti į pagrindinį turinį

„Volfas Engelman“ plečia karališkų gėrimų asortimentą

2024-09-20 18:02 diena.lt inf.

Pernai 170-ojo jubiliejaus proga „Volfas Engelman“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Jo Karališkąja Didenybe Bavarijos princu Luitpold von Bayern ir pradėjo virti karališką gėrimą. Metai buvo sėkmingi, tad Kaune bus gaminamas jau antrasis karališkas gėrimas.

Sėkmės istorija

Jo Karališkoji Didenybė princas Luitpold von Bayern nuo 1954 m. Bavarijoje valdo alaus daryklą Kaltenbergo pilyje, kurioje gėrimai verdami nuo 1871 m. Bavarijos princo protėvis – karalius Liudvikas I buvo legendinio „Oktoberfesto“ iniciatorius.

Pernai pradėjus bendradarbiauti su Kaune įsikūrusia alaus darykla „Volfas Engelman“, buvo suteiktas leidimas virti karališką gėrimą, o šiemet bendradarbiavimas plečiamas toliau. Lietuvoje bus pristatytas dar vienas karališkas apyniais kvepiantis gėrimas, nuo seno verdamas Kaltenbergo pilyje, tad bus galima dar labiau pažinti tikruosius bavariškus skonius.

„Lietuvos aludarių profesionalumas ir dėmesys detalėms atitinka mūsų šeimos ilgametes gėrimų gamybos tradicijas. Matydami, kaip sėkmingai vyko pirmasis bendras projektas, esame labai patenkinti bendradarbiavimo rezultatais. „Volfas Engelman“ komanda ne tik sugebėjo išlaikyti aukščiausius kokybės standartus, bet ir užtikrino, kad būtų laikomasi visų tradicijų, perduotų iš kartos į kartą. Dėl šios sėkmės su malonumu plečiame mūsų bendrystę ir pristatysime dar vieną karališką gėrimą. Ši plėtra – natūralus žingsnis, žengtas įvertinus rezultatą ir augantį susidomėjimą bavariška gėrimų kultūra Lietuvoje“, – sakė Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpold von Bayern.

Vizitas: Bavarijos princas ne tik su Kauno aludariais dalijasi šimtmečius menančiais receptais, bet ir mielai lankosi kaunietiškame „Oktoberfesto“ festivalyje. Edgaro Cickevičiaus nuotr.

„Prieš perduodami savo receptus mes vertiname alaus daryklą, jos žmones, gamybos procesą, ar tikrai ji bus pajėgi užtikrinti kokybę ir susitvarkyti su patikėta užduotimi. Supratome, kad „Volfas Engelman“ bus puikūs partneriai, nes jie geba ne tik tinkamai kontroliuoti visą gėrimo gamybos procesą, bet ir vystyti prekės ženklą. Todėl galime tik pasidžiaugti, kad atradome vieni kitus“, – apie tai, kas leido karališkajai šeimai pasitikėti Kaune įsikūrusia alaus darykla „Volfas Engelman“, kalbėjo Bavarijos princas.

Tai, kad karališkoji Bavarijos šeima su alaus darykla „Volfas Engelman“ dalijasi ilgamečiais gėrimų receptais, yra didelė garbė.

 

„Iš tiesų, mūsų ir Bavarijos aludarių vertybės dažniausiai sutampa. Turime panašų požiūrį į gaminamą produkciją, patį gamybos procesą ar puoselėjamas tradicijas. Kartu įdedame visą širdį į verdamus gėrimus. Peržiūrėję istorijos puslapius atrastumėme, kad nemažai lietuvių šeimas kūrė su Bavarijos atstovais, tad tų sąsajų iš tiesų galima atrasti įvairių“, – užsimezgusia partneryste ir draugyste džiaugėsi „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Naujas skonis

Pernai „Volfas Engelman“ lietuviškai rinkai pristatė pirmą išvirtą bavariško karališkojo gėrimo partiją – gėrimo, kurio gamybą patvirtino pats Bavarijos valdovų šeimos atstovas. Kauno aludariams buvo patikėta ne tik naujojo produkto receptūra, bet ir griežta produktų atranka ir nuolatinis proceso stebėjimas, kad gėrimas būtų tokio pat skonio ir kokybės, kaip ir verdamas Bavarijoje.

Pasitikėjimas: M. Horbačauskas (kairėje) ir Jo Karališkoji Didenybė princas Luitpold von Bayern tęsia bendradarbiavimą. Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Karališkosios šeimos atstovas pripažino, kad kiekvienas gėrimo gaminimo etapas Kaune atitiko visus lūkesčius, todėl jis nusprendė „Volfas Engelman“ aludariams patikėti dar vieną šimtmečius menantį karališko gėrimo receptą. Tai tarsi garantija, kad Kaune įsikūrusioje alaus darykloje verdami gėrimai atitinka visus aukščiausius standartus.

„Esame užtikrinti savo gėrimų ir gamybos proceso kokybe, todėl jautėmės drąsiai būdami po didinamuoju stiklu, kai mūsų produkcijos gamybą stebėjo ir tyrė iš Vokietijos atvykę ekspertai. Pernai pristatėme pirmąjį gėrimą, išvirtą laikantis šimtmečius skaičiuojančio Alaus grynumo įstatymo. Tai, kad viską darome gerai, įrodo tai, kad plečiame partnerystę ir pristatome jau antrą karališką gėrimą, kurį pradėsime virti jau šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje“, – kalbėjo M. Horbačauskas.

Pasak jo, tai, kad karališkoji Bavarijos šeima su alaus darykla „Volfas Engelman“ dalijasi ilgamečiais ir laiko patvirtintais gėrimų receptais, yra didelė garbė ir įpareigojimas.

„Per tuos metus lietuviai pamėgo karališkąjį gėrimą. Aišku, kvietinis gėrimas yra specifinis, turintis tam tikrą rinką. Dabar patikėtas kitas apynių gėrimo receptas bus skirtas platesniam mėgėjų ratui. Tai, kad mes plečiame karališkų gėrimų asortimentą, yra tarsi garantas, kad viską darome išlaikydami šimtmečius gyvuojančias tradicijas. Tuo pačiu tai ir partnerystės su Bavarijos karališkąja šeima įtvirtinimas“, – pridūrė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Bavariškos tradicijos

Kaune jau penktus metus iš eilės organizuojamas ir vienas garsiausių pasaulio festivalių – „Oktoberfestas“. Sparčiu tempu kasmet augantis renginys – didžiausia bavariškų tradicijų šventė Baltijos šalyse ir vienintelė šventė Lietuvoje, turinti karališkosios šeimos palaiminimą, mat Kauno „Oktoberfeste“ jau antrus metus iš eilės dalyvauja ir Bavarijos karališkosios šeimos atstovai.

Naujiena: Kauno ir Bavarijos aludariai pristatė naujieną: alaus darykloje „Volfas Engelman“ bus gaminamas dar vienas karališkas gėrimas. Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Istorija byloja, kad „Oktoberfesto“ tradiciją pradėjo Jo Karališkosios Didenybės proprosenelis Bavarijos kronprincas Liudvikas I, 1810 m. spalio 12-ąją vedęs saksų princesę Teresę. Šios vestuvės tapo legendinio Miuncheno festivalio, vykstančio jau daugiau nei 200 metų, pradžia.

„Bavariškos aludarystės tradicijos – tai neatsiejama mūsų kultūros dalis, perduodama iš kartos į kartą. Džiaugiuosi, kad šios giliai įsišaknijusios vertybės ir šventės, tokios kaip „Oktoberfestas“, dabar gali būti puoselėjamos ir Lietuvoje. Matau didelį susidomėjimą mūsų papročiais ir esu įsitikinęs, kad tiek „Oktoberfestas“, tiek mūsų bendradarbiavimas su „Volfas Engelman“ toliau augs ir džiugins apynių skonio gėrimų mėgėjus Lietuvoje“, – kaunietišką „Oktoberfestą“ įvertino Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpold von Bayern.

„Kasmet mūsų organizuojamas „Oktoberfesto“ festivalis padvigubėja, tad šiemet tikimės sulaukti ir 10 tūkst. lankytojų, kurie dalysis geromis emocijomis ir ragaus „Volfas Engelman“ gaminamus gėrimus, leisis į pažintį su bavariškomis tradicijomis ir smagiai praleis laiką“, – kalbėjo M. Horbačauskas.

Kaune organizuojamame „Oktoberfeste“ netrūks bavariškų ritmų, gėrimų ir prie jų derančio vokiško maisto. Šis renginys atspindi tikrąsias bavariškas gėrimų tradicijas.

„Volfas Engelman“ generalinis direktorius M. Horbačauskas atskleidė, kad šiemet pirmą kartą Lietuvoje organizuojamo festivalio istorijoje dalyviai išvys autentišką bavarišką ritualą – gėrimo statinė bus atgabenta žirgo traukiamoje puoštoje karietoje. „Geriausių vokiškų, bavariškų tradicijų pristatymų esame numatę ir daugiau“, – intrigavo šventės Kaune organizatoriai.

„Oktoberfesto“ šventė vyks rugsėjo 20 ir 21 d. Kaune, alaus daryklos „Volfas Engelman“ vidiniame kieme, Čiurlionio g. 5.

Šeštadienį svečiai laukiami nuo 17 val., renginio pradžia – 18 val., 21 d. į šventės teritoriją dalyviai įleidžiami nuo 15 val., o į „Oktoberfesto“ palapinę – nuo 18 val. Renginyje gali dalyvauti asmenys nuo 20 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų