Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilininkų prioritetai skiriasi

2009-01-28 09:00

Lietuvos vairuotojų asmeninėms reikmėms perkama degalų rūšis priklauso nuo konkrečios vietovės – parodė praėjusių metų "Orlen Lietuva" degalų pardavimo privatiems klientams duomenys. Sostinės ir jos apylinkių gyventojai dažniau perka A 95 benziną, o suskystintos dujos praėjusiais metais populiariausios buvo pajūrio regione.

"Populiariausi tarp privačių vairuotojų degalai yra A 95 benzinas ir suskystintos dujos. Perkamų degalų rūšis dažnai priklauso nuo to, ar degalinė yra mieste, ar šalia pagrindinių kelių. Pajūrio degalinėse parduodamų degalų kiekis labiau nei kitose vietovėse susijęs ir su sezonu", – sakė "Orlen Lietuva" degalinių tinklo valdytojos bendrovės "Ventus-Nafta" generalinio direktoriaus pavaduotojas ir komercijos direktorius Saulius Žilėnas.

Per praėjusius metus parduoto A 95 benzino kiekis Vilniuje sudarė kiek mažiau nei pusę, suskystintų dujų apie trečdalį, o dyzelino – apie 15 proc. visų sostinėje parduotų degalų. Vilniuje daugiau nei kituose miestuose buvo parduoda benzino su specialiais priedais – "Verva".

Kaune A 95 benzino ir suskystintų dujų vidutiniškai parduotas panašus kiekis – apie 38 proc., o dyzelinių degalų – apie 14 proc. visų parduotų degalų.

Klaipėdos regiono degalinėse per praėjusius metus daugiausia parduota suskystintų dujų – beveik 40 proc. visų parduotų degalų, A 95 benzinas sudarė beveik 35 proc. Dažniau už įprastus dyzelinius degalus uostamiestyje buvo perkamas dyzelinas "Verva", kuriame yra specialių priedų.

"Atskiros Lietuvos vietovės išsiskiria ne tik pagal perkamas degalų rūšis, bet ir kitais vartojimo ypatumais. Tam tikrų skirtumų matyti pagal tai, kuriuo paros ar savaitės metu sulaukiama daugiausia pirkėjų, taip pat pagal tai, kaip vairuotojai naudojasi kitomis paslaugomis, pavyzdžiui, plovyklomis", – sakė "Orlen Lietuva" atstovas.

"Orlen Lietuva" degalinių tinklą šiuo metu sudaro 22 "Orlen Lietuva" ir 13 "Ventus" degalinių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų