Pereiti į pagrindinį turinį

Dzūkijoje įdarbino dirbtinį intelektą

2024-09-15 07:00 diena.lt inf.

Alytuje įrengta novatoriška eismo valdymo sistema. Įdiegus didelės raiškos kameras ir pasitelkus dirbtinio intelekto algoritmus, judrioje sankryžoje situacija žymiai pagerėjo.

Rezultatas: novatoriškas sprendimas pustrečio karto padidino transporto priemonių pralaidumą.
Rezultatas: novatoriškas sprendimas pustrečio karto padidino transporto priemonių pralaidumą. / alytus.lt nuotr.

Dzūkijos sostinės Naujosios, Putinų ir Kalniškės gatvių sankryžoje padėtis analizuojama realiuoju laiku ir, atsižvelgus į transporto priemonių skaičių, operatyviai koreguojama šviesoforų veikimo ciklų trukmė.

„Novatoriškas sprendimas ne tik sutrumpino eismo dalyvių laukimo prie sankryžos laiką, bet ir pustrečio karto padidino transporto priemonių pralaidumą“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Rakaitis.

Rinkdama ir analizuodama vaizdo duomenis, inovatyvi sistema eismo valdymo specialistams suteikia informacijos, leidžiančios nustatyti didžiausio eismo intensyvumo laiką, spūsčių židinius ir dėsningumus, kuriais remiantis galima parengti geresnes transporto srautų strategijas ir jas nuolat tobulinti.

Atsižvelgus į transporto priemonių skaičių, koreguojama šviesoforų veikimo trukmė.

Sistema aptinka galimus pavojus, pavyzdžiui, raudono šviesoforo signalo pažeidimus ir pėsčiųjų elgesį kertant gatvę, todėl eismo priežiūros institucijos gali laiku reaguoti ir pagerinti saugumo priemones sankryžoje.

Šviesoforus prižiūrinti bendrovė AGITAS ir pažangiųjų transporto sprendimų lyderė Baltijos šalyse UAB „SW Traffic“ yra įsipareigojusios prižiūrėti ir diegti modernius eismo valdymo sprendimus išnaudojant esamą Alytaus miesto šviesoforų infrastruktūrą.

Artimiausiu metu bus kaupiami ir analizuojami duomenys, o remiantis pradine sėkme planuojama modernias dirbtiniu intelektu paremtas eismo valdymo priemones įgyvendinti ir kitose Dzūkijos sostinės sankryžose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų