Pereiti į pagrindinį turinį

Finišavo "Žiemos taurės" kartingo turnyras

2009-02-11 09:00
Finišavo "Žiemos taurės" kartingo turnyras
Finišavo "Žiemos taurės" kartingo turnyras / audriusz.net nuotr. Pamokos: šiųmetinėse kartingo „Žiemos taurės“ lenktynėse triumfavo greičiausiai ledu ir sniegu padengtose trasose važiuoti sugebėję jaunieji sportininkai.

Šeštadienį Aukštadvario kartodrome finišavo Lietuvos kartingo federacijos surengto "Žiemos taurės" turnyro paskutinio, penktojo, etapo varžybos.

Nauja patirtis

Išsiveždami gausybę apdovanojimų sportininkai džiaugėsi, kad "Žiemos taurės" batalijos buvo kaip reta atkaklios ir įdomios, nekompromisine kova neretai lenkusios ir vasaros pirmenybes. Pasak Lietuvos kartingo federacijos prezidento Dariaus Jonušio, "Žiemos taurės" varžybos jauniesiems sportininkams buvo puiki mokykla ir savotiškas tramplinas ruošiantis vasaros sezonui. Pamokos, įgytos slidžiose, ledu ir sniegu padengtose žiemos trasose, bus neįkainojamos vasarą, kai prapliups staigi liūtis ar teks varžytis lietaus jau suvilgytame take.

Emocijų kaleidoskopas

Pasibaigus antram važiavimui komandos "MS kart" sportininkas Lukas Stanevičius išliedamas apmaudą kelis kartus trinktelėjo į karto vairą. Suprantamas kauniečio, puoselėjusio viltis iškovoti "Žiemos taurę" "Raket mini" klasėje, sportinis pyktis. Jam tereikėjo laimėti bent vieną paskutinio etapo važiavimą, tačiau Aukštadvaryje L.Stanevičius abusyk finišavo antras įkandin abu bandymus laimėjusio LMITKC (Lietuvos moksleivių informavimo ir techninės kūrybos centras) sportininko Tomo Aniūno. Galutinėje "Žiemos taurės" įskaitoje T.Aniūnas surinko 200 taškų ir džiaugėsi pagrindiniu trofėjumi.

Šios klasės nugalėtojas tik keturiais taškais pranoko antrąjį prizininką L. Stanevičių, o trečiąja vieta džiaugėsi dar vienas LMITKC atstovas Simas Tankevičius, per penkių etapų lenktynes pelnęs 172 taškus.

Šie sportininkai tokias pačias vietas užėmė ir penkto etapo varžybose.

"Raket mini" klasėje varžėsi ir vienintelė sportininkė, metusi iššūkį vaikinams. Tai Kaliningrado KKK ekipos atstovė Elza Vasiliauskaitė, atvirame Lietuvos kartingo čempionate debiutavusi praėjusių metų birželį. Vasario 9-ąją Elzai sukako aštuoneri, tad suprantama, kad jaunoji sportininkė šią sukaktį troško pažymėti aukštesne vieta, tačiau antro važiavimo pirmasis posūkis šias viltis sužlugdė. Vis dėlto mergaitė "Žiemos taurės" paskutinio etapo varžybose pelnė 15 taškų, o apmaudas dėl netikėtos klaidos, kaip ir L.Stanevičiui, greitai išgaravo.

Įtvirtino įgytą persvarą

Daugiausia dalyvių varžėsi "Hondos" kartų klasėje, kurios lyderiui LMITKC sportininkui Titui Bučeliui Aukštadvaryje liko tik įtvirtinti kitų etapų lenktynėse įgytą persvarą. Jis įtikinamai laimėjo abu penkto etapo važiavimus ir iškovojo "Žiemos taurę". Antrą vietą etapo lenktynėse laimėjo Tito komandos draugas Rytis Reinys, o trečias liko Ukmergės Kartingo sporto centro lenktynininkas Benediktas Urbonas. Šie trys sportininkai tokia pačia eilės tvarka išsirikiavo ir galutinėje "Žiemos taurės" įskaitoje, joje nugalėtojo titulą T.Bučeliui garantavo 215 taškų. R. Reinys pelnė 155, o B.Urbonas – 147 taškus.

Greičiausiųjų garbės pakyla

Didžiausią susidomėjimą kėlė galingiausius kartus, kurių variklių darbinis tūris – 125 kub. cm ir kurie pasiekia didžiausią greitį, vairuojančių lenktynininkų kovos. Šios klasės kartų be pavarų dėžių lyderiui, "Jutos Racing" sportininkui Ignui Gelžiniui dėl "Žiemos taurės" Aukštadvaryje irgi nebereikėjo versti kalnų. Tačiau Ignas iš anksto nesudėjo ginklų ir pirmą važiavimą laimėjo, o antrą įveikė trečias. Nepaisant to, I.Gelžinis laimėjo ne tik paskutinio etapo varžybas, bet ir "Žiemos taurę", kurią jam garantavo surinkti 217 taškų.

"MS kart" sportininkas Paulius Paškevičius, turintis 168 taškus, liko antras, o trečia galutinės įskaitos vieta šioje klasėje atiteko LMITKC atstovui Antonui Abragimovičiui, pelniusiam 124 taškus ir tik 3 taškais pranokusiam Panevėžio rajono Moksleivių kartingo sporto centro lenktynininką Vaidotą Šmatavičių.

Klaipėdos sporto klubo RKV atstovas Saulius Pocevičius įtikinamai laimėjo abu 125 kub. cm kartų su pavarų dėžėmis klasės paskutinio etapo važiavimus, tačiau "Žiemos taure" džiaugėsi ne jis. Šioje klasėje pagrindinį trofėjų gavo etapo laimėtojo bendraklubis Vitalijus Gudzenka, pelnęs 182 taškus. Su 158 taškais S. Pocevičius liko antras, o trečią vietą iškovojo "Autorojaus" sportininkas Matas Kiznis, penkių etapų lenktynėse surinkęs 135 taškus.

Komandinėje "Žiemos taurės" įskaitoje varžėsi dešimt klubinių ekipų.

Nugalėtoja tapo gausi ir ne iš kelmo spirta sostinės LMITKC komanda, kurios lenktynininkai surinko 575 taškus ir gerokai atsiplėšė nuo varžovų.

Antra vieta atiteko Kauno "MS kart" ekipai (359 taškai), o trečią prizinę vietą paveržė Klaipėdos RKV sporto klubo kartingo meistrai, surinkę 316 taškų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų