Pereiti į pagrindinį turinį

"Honda" traukiasi iš "Formulės-1"

2008-12-10 09:00
"Honda" traukiasi iš "Formulės-1"
"Honda" traukiasi iš "Formulės-1" / AFP nuotr. Rezultatas: šis F-1 sezonas "Hondos" komandai nebuvo sėkmingas – surinkusi 14 taškų ji užėmė 9 vietą iš 11 komandų.

"Hondos" prezidentas Takeo Fukui oficialiai patvirtino, kad 2009-aisiais "Formulės-1" čempionate jo vadovaujamos bendrovės komandos nebebus.

Japonai nutarė pradėti įgyvendinti taupymo programą mažindami milžiniškas investicijas į automobilių sportą ir visiškai pasitraukdami iš prestižinių F-1 lenktynių. Juo labiau kad nuo 2006-ųjų, kai "Honda" grįžo į "karališkųjų" lenktynių seriją, "Honda Racing F1" komanda didele sėkme pasigirti negalėjo. Šių metų čempionate "Honda" surinko 14 taškų ir užėmė 9 vietą iš 11 komandų.

"Toks sunkus sprendimas priimtas dėl greitai prastėjančios situacijos pasaulio automobilių rinkoje. Ją sukėlė pirminės problemos JAV, gilėjanti kreditų krizė ir pasaulio ekonomikos sulėtėjimas. Tokiomis sąlygomis "Honda" sieks pirmiausia apsaugoti savo pagrindinį lengvųjų automobilių verslą", – sakė T.Fukui.

"Honda" viliasi, kad jiems pavyks rasti komandos pirkėją, nes bendrovės vadovai sutinka ir su simboline svaro sterlingo kaina. Jei taip nenutiks, "Honda Racing F1" tiesiog išsiskirstys. Komandos pilotams Jensonui Buttonui ir Rubensui Barrichello pasiūlyta pradėti ieškotis kito darbo ar kitos komandos. Pasitraukusi iš varžybų "Honda" nebetieks ir F-1 variklių.

"BBC World Service" duomenimis, "Honda Racing F1" dalyvavimo F-1 išlaidos siekdavo maždaug 1,2 mlrd. litų.

Tiesa, T.Fukui patvirtino, kad dvi kitos svarbios sporto šakos, kuriose dalyvauja "Honda", liks nepaliestos – japonai ir toliau varžysis motociklų čempionate "MotoGP" ir JAV lenktynių serijoje "IndyCar". Taip pat nepasikeis ir F-1 pirmenybių Japonijos GP likimas Suzukoje, trasoje, kuri priklauso "Hondos" bendrovei.

"Ratų" inf.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų