Pereiti į pagrindinį turinį

Įvertintos moksleivių saugaus eismo žinios

2008-10-29 09:00
Įvertintos moksleivių saugaus eismo žinios
Įvertintos moksleivių saugaus eismo žinios / Tado Markevičiaus nuotr. Žinovė: moksleivių saugaus eismo viktoriną laimėjusi dešimtokė R.Lazdauskaitė ateityje žadėjo būti pavyzdinga vairuotoja.

Ką žymi žalias klevo lapo ženklas ant automobilio: nepatyrusį ar iš Kanados atvažiavusį vairuotoją? Į tokius ir panašius klausimus turėjo atsakyti moksleiviai, dalyvaujantys saugaus eismo žinių viktorinoje.

Patikrinus 175 moksleivių atsakymus į viktorinos klausimus, nugalėtoja paskelbta Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos dešimtokė Rūta Lazdauskaitė. Iš 31 viktorinos klausimo kupiškėnė teisingai atsakė į 30.

Veikiausiai ne be tėvų pagalbos antrą vietą užėmė Klaipėdos Žaliakalnio gimnazijos pirmokė Julija Michaliova, teisingai atsakiusi į 28 klausimus. Tiek pat teisingų atsakymų atsiuntė ir trečią vietą užėmė Skuodo rajono Barstyčių vidurinės mokyklos dvyliktokė Dovilė Kaunaitė.

"Peržiūrėjau Kelių eismo taisykles, pavarčiau knygutes, bandžiau pati atsakyti į klausimus, o ko nežinojau, padėjo tėtis. Jis man ir pasakė apie šį konkursą, o daugiau draugų nedalyvavo. Klausimai nebuvo sunkūs, maniau, kad Vilniuje bus antras turas, ruošiausi papildomai, o atvykusi sužinojau, kad jau gausiu prizą", – "Ratams" sakė viktorinos nugalėtoja dešimtokė Rūta Lazdauskaitė.

Moksleivei už pirmą vietą įteiktas naujas mobilusis telefonas. Kupiškėnė suklydo tik kartą: nežinojo, kad dviračiu galima važiuoti tik turint garsinį signalą, įprastai vadinamą skambučiu. R.Lazdauskaitei šiuo metu yra šešiolika ir ji nekantriai laukia, kada galės gauti vairuotojo pažymėjimą.

"Saugų eismą keliuose skatinti yra gerokai efektyviau ir maloniau, kai vaikai patys dalyvauja šiose programose. Tikimės, kad dabar auganti naujoji karta taps pavyzdingais vairuotojais. Pripažįstame, kad dabar užauginta vairuotojų karta mokyklose apie saugų eismą beveik nekalbėdavo", – sakė susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.

Viktorina apie saugų eismą buvo viena iš akcijos "Vaikai – už taiką keliuose" dalių, prasidėjusi rugsėjo 2 d. Akcija, kurios programoje numatyti konkursai, viktorinos, kiti saugaus eismo populiarinimo renginiai Lietuvos mokyklose, truks iki metų pabaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų