Pereiti į pagrindinį turinį

Kartingo žiema. Antras etapas

2008-12-24 09:00
Kartingo žiema. Antras etapas
Kartingo žiema. Antras etapas / audriusz.net nuotr. Išbandymas: sniegas ir ledas moko jaunuosius sportininkus racionaliai važiuoti.

Savaitgalį Aukštadvario kartodrome vyko Lietuvos kartingo federacijos rengiamo "Žiemos taurės" turnyro antrosios lenktynės. Skirtingai nei per pirmą, lietaus permerktą etapą, šįkart 35 startavę sportininkai rungėsi esant tikrai žiemiškoms sąlygoms.

Brolių dvikovą laimėjo jaunėlis

125 kub. cm darbinio tūrio variklius turinčių kartų klasės be pavarų dėžių abu važiavimus laimėjo Ignas Gelžinis, aplenkęs ir šiais metais sėkmingai "Porsche Carrera Cup Scandinavia" lenktynėse startavusį vyresnįjį brolį Joną Gelžinį. Nors ir per pirmą, ir per antrą važiavimą I.Gelžinį buvo aplenkę keli varžovai, tačiau Ignas abu kartus finišo liniją kirto pirmas ir surinko daugiausia – 50 taškų.

Antrą ir trečią vietas pasidalijo du Panevėžio rajono MKSC sportininkai Dainius Meilūnas ir Osvaldas Glebavičius, pelnę po 29 taškus.

Šios klasės kartų su pavarų dėžėmis antro etapo lenktynes Aukštadvaryje laimėjo "Autorojaus" sportininkas Laurynas Fedotovas, per abu važiavimus pirmas kirtęs finišo liniją, pelnęs 50 taškų.

Jis aplenkė komandos draugą Matą Kiznį (40 taškų) ir trečioje vietoje likusį RKV sporto klubo atstovą Vitalijų Gudzenką, surinkusį 29 taškus.

Teisėjai nebuvo atlaidūs

Ne mažiau atkakli ir permaininga kova vyko ir "Honda" bei "Raket mini" klasėse. Pastarojoje sėkmė lydėjo LMITKC (Lietuvos moksleivių informavimo ir techninės kūrybos centro) sportininką Simą Tankevičių, kuris per pirmą važiavimą finišą kirto antras, o per antrą – pirmas ir surinko 45 taškus. Jo komandos draugas Tomas Aniūnas, surinkęs 34 taškus, liko antras, o ant trečio nugalėtojų pakylos laiptelio užkopė "MS Kart" atstovas Lukas Stanevičius, iš Aukštadvario išsivežęs 30 taškų.

Tarp "Honda" klasės sportininkų per abu važiavimus lyderiai ir pagrindiniai pretendentai į prizininkus keitėsi kone kiekviename rate. Negana to, jų rikiuotę teisėjams teko koreguoti net ir po finišo.

Per pirmą važiavimą finišavęs antras LMITKC atstovas Titas Bučelis troško jei ne pagerinti šiuos rezultatus, tai bent išsaugoti prizinę poziciją. Todėl išslydęs iš slidžios trasos jis ją sutrumpino ir taip aplenkė kelis varžovus ne trasoje. Teisėjai pastebėjo šį neleistiną manevrą ir kadangi Titas negrąžino varžovams iš jų atkovotų pozicijų, sportininko antro važiavimo rezultatas buvo anuliuotas.

Sėkmė šioje klasėje lydėjo LMITKC sportininką Rytį Reinį, pelniusį 36 taškus. Po 32 taškus surinko Kartingo sporto centro lenktynininkas Justas Misevičius ir LMITKC atstovas Maksimas Bykovas, o 30 taškų – pastarojo klubo draugas Edvardas Vyšniauskas.

Ryškėja lyderiai

Po antro "Žiemos taurės" varžybų etapo jau pradeda aiškėti šių lenktynių lyderiai tiek asmeninėje, tiek komandinėje įskaitose.

Tarp komandų antro "Žiemos taurės" etapo lenktynes laimėjo LMITKC, kurios lenktynininkai savo taupyklę Aukštadvaryje papildė dar 99 taškais.

Antroje vietoje liko "MS Kart" (57 taškai), o trečioji pozicija pripažinta net dviems komandoms – "Juta Racing" ir "Autorojus", surinkusioms po 50 taškų.

Trečiojo etapo lenktynės vyks jau 2009 m. sausio 10 d. Vilniuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų