Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai Geteborgo gatvių lenktynėse

2009-06-10 23:59
Spaudimas: Geteborgo uosto teritorijoje įrengtoje trasoje lenktynes "Carrera Cup Scandinavia" stebėjo maždaug 30 tūkst. žiūrovų.
Spaudimas: Geteborgo uosto teritorijoje įrengtoje trasoje lenktynes "Carrera Cup Scandinavia" stebėjo maždaug 30 tūkst. žiūrovų. / "Juta Racing" archyvo nuotr.

Savaitgalį vykusiose trečio etapo lenktynėse "Carrera Cup Scandinavia" startavo du Kauno komandos "Juta racing" nariai – Jonas Gelžinis ir Tautvydas Barštys. Kadangi šis greičio šou sutapo su Švedijoje pompastiškai švenčiama Vėliavos diena, uosto teritorijoje įrengtą improvizuotą 1,6 km ilgio trasą buvo apgulę maždaug 30 tūkst. žiūrovų.

Pastarieji du dalykai lenktynėms suteikė ypatingą atspalvį: tokioje trumpoje trasoje 28 sportiniai "Porsche" automobiliai sunkiai išsitenka, todėl "Carrera Cup" lyderiai jau po keleto ratų prisiveja neprofesionalius sportininkus ir būna priversti griebtis itin rizikingų lenkimo manevrų. Emocinį krūvį padidina vos už keleto metrų greta trasos kovas stebinčios ir audringai saviškius palaikančios minios automobilių sporto gerbėjų.

Kaip tai svarbu, galima spręsti iš kvalifikacinių lenktynių važiavimų ir abiejų finalų rezultatų. Treniruotėse puikiai ratus sukęs J.Gelžinis buvo trečias ketvirtas, o beveik per visą kvalifikaciją jis buvo lyderis (beje, pernai lenktynėse "Carrera Cup Scandinavia" Geteborge J.Gelžinis pasiekė absoliučiai geriausią vieno rato įveikimo laiką). Tačiau iki kvalifikacijos pabaigos likus vos porai ratų, spurtavo keletas lyderių ir 20-mečio kauniečio rezultatą pagerino. Kokia aštri šįkart buvo konkurencija, neblogai iliustruoja faktas, kad antrą ir šeštą starto pozicijas iškovojusius sportininkus skyrė vos viena dešimtoji sekundės dalis. Deja, J.Gelžinis liko šeštas, o T.Barštys – 25-as.

Abu finaliniai važiavimai vyko pagal panašų scenarijų Jonas niekaip negalėjo aplenkti praeitų metų vicečempiono Stefano Söderbergo, nors buvo matyti, kad greičio persvarą turi. Skirtumas tik tas, kad pirmame važiavime visada iš galo grasino Tony Rickardssonas (po trijų etapų šis sportininkas užima antrą bendrosios įskaitos vietą) su Martinu Öhlinsu. Pastarasis triumfavo antrame etape Karlskugos trasoje. Be to, įtartinus garsus pradėjo skleisti J.Gelžinio "Porsche" pavarų dėžė. Tad saugodamas automobilį jis finišavo penktas.

Antrajame finale nereikėjo gintis nuo atakų iš nugaros, tačiau sulaukti tinkamos progos ir aplenkti priekyje važiuojančius varžovus jaunajam kauniečiui taip ir nepavyko – J.Gelžinis finišavo septintas.

Pirmajame važiavime puikią reakciją demonstravęs ir keleto incidentų išvengęs T.Barštys sugebėjo finišuoti šešioliktas. Antrajame finale jo automobilio variklis užkaito, todėl iš tolesnės kovos teko pasitraukti.

Nors šių lenktynių "Carrera Cup Scandinavia" rezultatai kiek kuklesni, nei buvo tikimasi, J.Gelžinis bendrojoje įskaitoje sugebėjo pakilti į septintą vietą.

Ketvirtas lenktynių etapas liepos 10 ir 11 d. vyks Falkenbergo trasoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų