Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai rengiasi naujajam Dakarui

2008-11-19 09:00
Lietuviai rengiasi naujajam Dakarui
Lietuviai rengiasi naujajam Dakarui / Organizatorių nuotr. Permainos: terorizmo baimė ištvermės lektynių organizatorius privertė persikelti per Atlantą – 2009-aisiais varžybos vyks Argentinoje ir Čilėje.

Pernai 30-o Dakaro maratono išvakarėse Afrikoje įvykę tragiški incidentai su turistais iš Europos privertė atšaukti lenktynes ir ieškoti saugesnių alternatyvų. Dėl šios priežasties legendines ištvermės varžybas 2009-aisiais nutarta iš Sacharos dykumų perkelti į Lotynų Ameriką. Sportininkai kovos Argentiną ir Čilę skiriančiuose Andų kalnuose.

Praėjusiais metais išmėginti jėgas Dakaro lenktynėse buvo pasirengęs rekordinis sportininkų iš Lietuvos skaičius: visureigiais važiuoti planavę Gintautas Petrus su žmona Milda, Aurelijus Petraitis su Almontu Kybartu, Arūnas Lekavičius su Ramūnu Kručkausku, o "Yamaha" motociklus vairuojantys Šarūnas Paliokas ir Balys Bardauskas. Radikaliai pakeistame Dakare šįkart dalyvauti ketina beveik visa ta pati kompanija, išskyrus šeimyninį Petrų ekipažą. Be to, A.Petraičio šturmano pareigas eis ne A.Kybartas, o Antanas Juknevičius, su kuriuo 2003-iaisiais Aurelijus sugebėjo pasiekti dykumų maratono finišą.

Prie šios kompanijos ketina prisidėti ir dar vienas adrenalino fanatikas – Mindaugas Slapšys. 28 metų panevėžietis nuo 2001-ųjų dalyvauja visose įmanomose motokroso varžybose bei raliuose, o pastaruosius dvejus metus Lietuvos Enduro čempionate užėmė pirmas vietas. Startui Argentinoje ir Čilėje Mindaugas užsisakė "KTM 690 Rally" motociklą, kurį per varžybas prižiūrėti padės latviai – Janio Vinterso komandos meistrai.
Būsimosios Dakaro lenktynės prasidės 2009 m. sausio 3 d. Buenos Airėse, o finišuos toje pat vietoje sausio 18 d. Per dvi savaites sportininkams teks pasiekti Ramiojo vandenyno pakrantę Čilėje ir iš viso įveikus 9574 km kelią grįžti į Argentinos sostinę. Bendras greičio ruožų ilgis sieks 5652 km. Dalis jų vyks neįprastai aukštai – 2500 iki 3250 m virš jūros lygio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų