Pereiti į pagrindinį turinį

Mįslingą „Peugeot“ istoriją narplioja tyrėjai

2012-04-04 18:30
Mįslingą „Peugeot“ istoriją narplioja tyrėjai
Mįslingą „Peugeot“ istoriją narplioja tyrėjai / Tomo Raginos nuotr.

„Kauno diena“ tęsia kauniečio Jono Naudžiaus istoriją apie jo rūpesčius dėl balto „Peugeot“ automobilio. Kauniečio bėdos prasidėjo, kai niekada Norvegijoje nebuvęs vyras ėmė gauti raginimus sumokėti baudas už toje šalyje padarytus pažeidimus.

Pagaliau išgirdo

„Tebegaunu raginimų susimokėti baudas. Sumos jau didesnės. Kai kur net nurodyta keli šimtai litų“, – apie dabartinę situaciją pasakojo J.Naudžius. Vis dėlto vyras jaučiasi ramiau. Kauno Centro policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo ir suklastotų dokumentų naudojimo.

J.Naudžiaus bėdos prasidėjo pernai. Kauniečio namų adresu ėmė plaukti raginimai susimokėti baudas už nesumokėtą kelių mokestį Norvegijoje. Nurodytos sumos nebuvo didelės, tačiau raginimų vis daugėjo. Galiausiai suma pasiekė per tūkstantį litų. J.Naudžius juokavo, kad tolimiausia jo kelionė pernai buvo į Mažeikius.

Norvegijoje užfiksuotose nuotraukose iš tiesų matyti baltas „Peugeot“ automobilis tokiais pat valstybiniais numeriais, kokie buvo išduoti J.Naudžiaus vairuojamam baltam „Peugeot“. Gerai įsižiūrėjęs, J.Naudžius atrado neatitikimų tarp jo ir nuotraukose užfiksuoto automobilio. Parašęs savo abejones norvegams, sulaukė atsakymo kad dėl galbūt „klonuoto“ automobilio reikia kreiptis į teisėsaugą.

Tirti neskubėta

J.Naudžiui teko nueiti ilgą kelią, kol pagaliau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kreipęsis pirmą kartą į Aleksoto policijos nuovadą, J.Naudžius teisėsaugos pagalbos nesulaukė. Buvo atsakyta, kad nėra duomenų apie galbūt suklastotus numerius. Be to, nusikaltimas, kaip įtariama, vykdomas kitoje šalyje, todėl Lietuvos teisėsauga neturi galimybių pradėti ikiteisminio tyrimo.

Savo teisumu neabejojęs vyras buvo užsispyręs ir Aleksoto nuovados nutartį apskundė Kauno miesto apylinkės prokuratūrai. Kadangi prokuratūra paliko galioti Aleksoto policijos nuovados nutartį, vyras kreipėsi į teismą.

Paaiškėjo afera

Po „Kauno dienos“ rašinių atsiliepė anonimas, kuris pateikė iš tikrųjų Vokietijoje ir Norvegijoje važinėjančio automobilio nuotraukas ir automobilio registracijos liudijimo kopiją. Štai tada ir paaiškėjo galima klastotė.

Užsienyje užfiksuoto „Peugeot“ registracijos liudijime nurodyta gyvenamoji vieta – Tauragė. J.Naudžius deklaruota gyvenamoji vieta Kaune. Gatvių pavadinimai vienodi. Registracijos liudijime taip pat neatitinka pirmos registracijos data. Vis dėlto labai nežymiai. Skiriasi tik diena: vienur 7, o kitur 27. Taip pat nurodytas skirtingas vietų automobilyje skaičius.

„Kauno dienos“ šaltinių teigimu, dvigubi automobiliai nėra retenybė. Valstybės sienos apsaugos departamente yra pasitaikę tokių atvejų, kai, pasinaudojant realiai egzistuojančiu automobiliu, yra suklastojami ne tik dokumentai, bet ir valstybiniai numeriai, atitinkami automobilio identifikavimo numeriai.

Pasiekė savo

Kauno apylinkės teismas atsižvelgė į „Kauno dienoje“ aprašytus faktus ir grąžino J.Naudžiaus prašymą atgal tyrėjams. Tik po šio teismo sprendimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar suklastoto dokumento panaudojimo.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas siekiant išsiaiškinti, kuris registracijos liudijimas yra tikras“, – tokį Centro policijos komisariato tyrėjo paaiškinimą perdavė policijos atstovė spaudai Kristina Dzindziliauskaitė. J.Naudžius dėl keblios situacijos net pakeitė savo automobilio valstybinius numerius.

„Nežinau, ekspertai ar tyrėjai nuodugniai išnagrinėjo mano automobilį. Krapštė, trynė, po to net remontuoti teko“, – pradėtu ikiteisminiu tyrimu savotiškai džiaugėsi J.Naudžius. Kaunietis parašė raginimus siunčiančiai užsienio bendrovei toliau bendrauti su pareigūnais, atliekančiais ikiteisminį tyrimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų