Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja draudimo rūšis – pagunda nusidėti?

2009-03-14 09:00

Draudimo bendrovė "BTA Draudimas" pristatė Lietuvos rinkoje naują paslaugą – teisės vairuoti laikino praradimo draudimą. Klientams, dėl tam tikrų Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų laikinai praradusiems teisę vairuoti, "BTA Draudimas" kompensuos išlaidas viešajam transportui, taksi paslaugoms, tarpmiestiniams autobusams ir traukiniams.

"Galiojantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato gerokai daugiau atvejų nei anksčiau, kai iš prasižengusių vairuotojų laikinai atimama teisė vairuoti automobilį. Tačiau galimybė nevaržomai judėti šiuolaikiniame pasaulyje yra būtina norint būti konkurencingam darbo rinkoje, efektyviai dirbti, – aiškino "BTA Draudimo" generalinio direktoriaus pavaduotojas Ignas Panka. – Todėl nusprendėme pasiūlyti tokią draudimo paslaugą, kuri padėtų laikinai vairuoti negalintiems žmonėms išvengti finansinių nuostolių, skatintų juos nesėsti prie vairo ir nenusižengti dar kartą bei būti sąžiningus – policijos pareigūnams nesiūlyti kyšių siekiant išlaikyti teisę vairuoti."

Naujosios draudimo rūšies įmokos dydis – nuo 46 litų ir jis priklauso nuo vairuotojo amžiaus bei draudimo sumos, kuri gali siekti nuo 3 iki 12 tūkst. litų. Klientams bus apmokamos išlaidos už keliones viešuoju transportu, taksi, tarpmiestiniais autobusais ir traukiniais.

"Ši paslauga nėra skirta išvengti atsakomybės ir "BTA Draudimas" nekompensuos vairuotojui jam skirtų baudų. Be to, paslauga pasinaudoti gali tik vyresni nei 20 metų ir bent dvejų metų vairavimo stažą turintys vairuotojai, kurie praeityje nebuvo sunkiai nusižengę. Nedrausime vairuotojų, kurie ilgiau nei metus buvo netekę teisės vairuoti transporto priemonę ar buvo nubausti dėl nusižengimų, užtraukiančių baudžiamąją atsakomybę", – sakė I.Panka.

Draudimas negalios, jeigu vairuotojui bus atimta teisė vairuoti dėl apsvaigimo alkoholiu ar kitomis psichotropinėmis medžiagomis, taip pat tuo atveju, kai prieš sudarant sutartį teisė vairuoti buvo atimta bent kartą per 12 mėnesių.

Draudikų idėją pakomentuoti sutikęs Vilniaus miesto Sportinio vairavimo centro direktoriaus Andrejus Savčenko abejojo, ar nauja draudimo rūšis neskatins chuliganiško vairavimo. Jo teigimu, galimybė gauti draudimo išmoką KET pažeidėjui, o ne nukentėjusiam nuo tokio elgesio, atrodo neetiška.

Be to, tai netiesiogiai skatina ignoruoti kai kuriuos KET punktus, už kuriuos laikinai atimamas vairuotojo pažymėjimas (pavyzdžiui, važiavimas degant raudonam šviesoforo signalui, pėsčiųjų nepraleidimas ar lenkimas perėjose), bet ne visada skiriama piniginė bauda.

"Nauja draudimo rūšis tokiems KET pažeidėjams gali suteikti saugumo garantą ir sumažinti vairuotojų drausmę", – samprotavo A.Savčenko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų