Pereiti į pagrindinį turinį

„Porsche“ lenktynėse J.Gelžinis sugrąžino intrigą

2012-07-01 07:00
„Porsche“ lenktynėse J.Gelžinis sugrąžino intrigą
„Porsche“ lenktynėse J.Gelžinis sugrąžino intrigą / Jono Gelžinio asmeninio archyvo nuotr.

Devintasis ir dešimtasis Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapai vyko Joninių savaitgalį „Croft“ trasoje. Lenktynėse „Juta Racing“ atstovas Jonas Gelžinis užėmė antrą ir trečią vietas ir priartėjo prie pirmenybių lyderio Michaelo Meadowso.

Jau pirmųjų lenktynių pradžioje M.Meadowsas apdaužė savo automobilio priekį, todėl buvo prarasta aerodinamika, o vėliau jis dar ir pradūrė padangą. Pirmenybių lyderis nefinišavo ir neteko labai brangių taškų. Jo persvara prieš J.Gelžinį iš karto nuo 34 taškų sumažėjo iki 16.

J.Gelžinis nuo pirmą kartą nugalėtoju tapusio R.Butcherio atsiliko 3,602 sek. ir savo sąskaitą papildė 18 taškų. Trečias finišavo iš šeštos vietos startavęs Samas Tordoffas, kuris nuo nugalėtojo atsiliko net 12,559 sek.

Antrosiose lenktynėse vėl triumfavo R.Butcheris. Iš antros vietos startavęs M.Meadowsas sprendė dvi problemas: stengėsi bandyti aplenkti priekyje važiuojantį konkurentą, tačiau svarbiausiu tikslu buvo už savo nugaros išlaikyti J.Gelžinį. Tai jam pavyko padaryti: pirmas finišavo R.Butcheris, 0,270 sek. nuo jo atsiliko M.Meadowsas, 2,252 sek. – J.Gelžinis.

Po šio lenktynių savaitgalio vis dar pirmauja M.Meadowsas („Redline Racing“) – 175 taškai. J.Gelžinis („Juta Racing“) ir toliau žengia antras – 157 taškai. Mūsiškiui pavyko iki 18 taškų sumažinti atsilikimą nuo lyderio. Svarbu, kad lietuvis nuo artimiausio persekiotojo padidino persvarą nuo 19 iki 23 taškų. O į trečią vietą iškopė „Croft“ trasoje neįtikimai puikiai pasirodęs R.Butcheris („Celtic Speed“) – 134 taškai.

„Juta Racing“ komandos vadovo Audriaus Gelžinio nuomone, šis sezonas labai sudėtingas.

„Jonui pavyko sumažinti atsilikimą nuo M.Meadowso ir padidinti persvarą iki trečios vietos. Kiekvienos lenktynės – nauja drama. Labai džiaugiamės, kad Jonas greitai važiuoja ir sausu asfaltu, ir per lietų. Lietus šį sezoną kankina beveik kiekvieną savaitgalį: tai per treniruotes, tai per kvalifikacinius važiavimus, tai per lenktynes. Sudėtingos sąlygos, o britai sakė, kad tokio sezono dar neatsimena. Lyderiai jau pradeda galvoti apie taškus ir į pavojingą kovą stengiasi veltis atsargiai“, – pastebėjo A.Gelžinis.

Kiti lenktynių etapai įvyks rugpjūčio 11–12 d. „Snetterton 300“ trasoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų