Pereiti į pagrindinį turinį

Sena gelda virto gatvės gražuole

2008-10-08 09:00
Sena gelda virto gatvės gražuole
Sena gelda virto gatvės gražuole / Tado Markevičiaus ir "MTV Baltic" nuotr.

Per vieną mėnesį 21 metų senumo "Nissan Bluebird" automobilis pabrango 150 kartų.
Informatiką studijuojantis vilnietis Paulius vasaros pradžioje galėjo tik pasvajoti, kad jo 1987 m. gamybos "Nissan Bluebird" spalio pradžioje taps bene labiausiai dėmesį traukiančiu keturračiu sostinėje. Šeškinės mikrorajone gyvenantis 23-ejų vaikinas laimėjo muzikinio kanalo MTV laidos "Pimp my ride Baltic" atranką, o jo tikros pilnametystės sulaukęs "Nissan" puvėkas buvo atnaujintas už 150 tūkst. litų.

Liko stogas ir variklis

"MTV Networks Baltic" automobiliui gražinti skyrė lygiai tiek lėšų, kiek jų skiria JAV ir Didžiosios Britanijos MTV kanalai – 150 tūkst. litų. Galima sakyti, kad po tokių procedūrų mašinos vertė išauga mažiausiai 150 kartų (retas atrinktų tobulinti automobilių būna vertas daugiau nei 1 tūkst. litų).

Išvydęs savo seną geldą, virtusią tikra gatvės gražuole, Paulius tiesiog išsižiojo. Meistrai jo automobilyje pakeitė beveik viską, kas buvo įmanoma – iš visiškos griuvenos liko tik stogas ir variklis. Keturračio motoras paliktas paties savininko prašymu, mat jam reikėjo ne greito, o patogaus, išvaizdaus automobilio.

Raudona kėbulo spalva buvo pakeista į aukso, ant variklio dangčio atsirado piešti šokantys žmogeliukai, nebeliko užpakalinių durelių, o vietoj bagažinės tarsi atvirame pikapo tipo visureigyje atsirado mėlynomis lemputėmis žaižaruojanti šokių aikštelė.

Rankų darbas brangiausias

"Nissaną" iš pagrindų pakeitusios bendrovės "Highway Nation" projektų vadovas Petras Valiušaitis "Ratams" prasitarė, kad daugiausia atnaujinant automobilį kainavo rankų darbas – auksarankiams meistrams teko keisti ir kėbulo formą, ir salono detales, o žibintai – taip pat ne gamykliniai.

Trys darbuotojai prie šio keturračio sukiojosi visą mėnesį, kartais teko dirbti ir viršvalandžius. P.Valiušaitis pasakojo, kad automobilį pradėjus ardyti ir iš naujo montuoti, kai kurias surūdijusias dalis teko kaip reikiant sutvirtinti, o darbų įkarštyje ėmė ir nukrito mašinos užpakalinė dalis.

Toliau išvardyti tik keletas dalykų, sumontuotų Pauliaus automobilyje: žemo dažnio priekinės ir galinės akustikos garsiakalbiai, garso stiprintuvas, priekinės ir galinės akustikos stiprintuvai, mobilusis medijos centras, skaitmeninis TV derintuvas, asmeninis kompiuteris, šviesos diodai su skaitmeniniu valdymo pultu, 17 colių ratlankiai ir sportinis duslintuvas.

"Be abejo, radikaliai pasikeitė ir automobilio interjeras bei eksterjeras. Manau, darbą atlikome profesionaliai, techniškai ir kokybiškai. Mums tai buvo iššūkis, ir esame patenkinti atlikę milžinišką darbą", – sakė jau dvejus metus į vienetinius modelius automobilius perdarančios bendrovės "Highway Nation" vadovas Šarūnas Gustainis.
Neatpažįstamai "Nissan Bluebird" atnaujinę meistrai Pauliui patarė su meile prižiūrėti automobilį ir važiuojant duobėtais keliais nespausti akseleratoriaus pedalo iki galo.

Šokėjas apsieis be klubų

Per mėnesį, skirtą registruotis į  laidą "Pimp my ride Baltic", atsirado beveik pusantro tūkstančio norinčių, kad jų automobilis būtų kardinaliai pakeistas. Tačiau dalis jų dėl įvairių priežasčių atkrito ir dėl teisės vairuoti vienetinį automobilį kovojo 900 dalyvių.
2 l darbinio tūrio dyzeliniu varikliu varomo "Nissan Bluebird" šeimininko Pauliaus aistra – šokiai. Informatikas yra Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblio narys, šoka Šarūno Kirdeikio choreografijos trupėje. Iš kitų kandidatų jis išsiskyrė milžinišku optimizmu ir energija. Paulius iki paskutinės akimirkos negalėjo patikėti, kad MTV pasirinko perdaryti būtent jo senutį automobilį.

"Dar ir dabar kartais suabejoju, ar tai tikrai nutiko man. Patikėjau tik tada, kai sėdau prie "papimpintos" mašinos vairo. Labai to laukiau, nes jau buvo pabodę skolintis sesers mašiną ar važinėti viešuoju transportu. Šiuo automobiliu galėsiu važiuoti bet kur, ir į darbą, ir į universitetą. Be to, man nebereikės vaikščioti į klubus, nes mano automobilis tapo šokių aikštele su ratais", – džiūgavo "Pimp My Ride Baltic" dalyvis Paulius.

Laimingųjų tėra trys

Milžiniško populiarumo anapus Atlanto sulaukusios MTV laidos "Pimp my ride" adaptuota versija pirmą kartą pristatyta ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos televizijos padalinių žiūrovams. Laidos esmė – neatpažįstamai pakeisti bei išgražinti (šioje vietoje bandoma pritaikyti žargonizmą "papimpinti" – red. past.) paskutinius kilometrus skaičiuojantį automobilį.
MTV atstovų teigimu, frazė "Pimp My Ride" per kelis laidos gyvavimo metus tapo privalomu bendrinės kalbos atributu visame pasaulyje, esą iš jos atsirado daugybė naujų. Buvo norinčių pasisavinti šį "stebuklingą" naujadarą, tačiau po kelių teismo procesų "Pimp My Pet", "Pimp My Snack" ir kitoms įmonėms teko keisti pavadinimus.

Visas laidas, skirtas Lietuvos, Latvijos ir Estijos MTV žiūrovams, veda Lietuvoje gyvenantis turkų tautybės reperis ir didžėjas SezzY, taip pat nemažai pinigų išleidžiantis savo automobilių puošybai. Kol kas tai bus tik pavienės laidos, tačiau projekto kūrėjai neslepia ambicijų atnaujinti automobilius ir ateityje.

MTV laidos "Pimp My Ride" istorija

"Pimp My Ride" epopėja prasidėjo 2004 m. kovo 4 d. JAV, o laidos populiarumas nė trupučio nemažėja. Pirmoje serijoje buvo "papimpinta" 1988 m. gamybos Daihatsu Hi-jet. Visame pasaulyje tik JAV, Didžioji Britanija, o nuo šių metų ir Brazilija bei Lietuva turi teisę kurti "Pimp My Ride". Iki šiol buvo sukurtos 73 serijos JAV ir 23 serijos Didžiojoje Britanijoje. Dar šešios "Pimp My Ride International" serijos nufilmuotos Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Portugalijoje, Lenkijoje ir Olandijoje. Viena serija skirta Madonnos autobusiuko "Volkswagen LT" "pimpinimui".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų