Pereiti į pagrindinį turinį

Vasarą – ekskursijų Vilniuje pagal trečiąją „Silva rerum“ startas

2014-05-18 10:00 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Šią vasarą romano „Silva rerum“ gerbėjus pradžiugins dar viena naujiena – pradedamos ekskursijos pagal trečiąjį Kristinos Sabaliauskaitės romaną, kuris knygynuose pasirodė tik prieš keletą mėnesių ir jau spėjo užkariauti skaitytojų širdis bei atsidurti perkamiausių knygų sąrašuose. Atrodo, autorė ir šį kartą vedžioja skaitytoją niekur nenutoldama nuo Vilniaus miesto, kuriame anuomet virė intrigos ir kaip niekad ryškiai spindėjo rokoko architektūros prabanga.

„Kristinos Sabaliauskaitės kūryba yra unikali ir ypatinga tuo, kad kiekviename puslapyje, pradedant nuo pirmosios knygos, romano herojus lydi autorę kūrybai įkvėpęs senasis Vilnius. Iki šiol stebina didžiulis pirmųjų dviejų ekskursijų populiarumas. Regis, Norvaišų šeima ir Vilniaus istorija yra puikus duetas, įtraukiantis kiekvieną klausytoją, – sakė Vilniaus turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorė Jolanta Beniulienė. – Šiandieną mes  jau džiaugiamės trečiuoju startu – ilgai laukta ekskursija pagal trečiąjį „Silva rerum“ romaną.

Kaip pasakoja Kristina Sabaliauskaitė, „nuo ankstesniųjų ekskursijų šioji esmiškai skiriasi tuo, jog nebereikės kaip anksčiau „įjungti vaizduotę“ – daugybė XVIII a. vidurio objektų yra išlikę ir juos išvysime it patys būtume romano „Silva rerum III“ herojai. Šįkart keliausime po nežinomą Radvilų Vilnių ir po „Vilniaus baroko mokyklos“ šedevrus (būtent tuo pavadinimu žinoma mūsiškė Rokoko architektūra). Jei austrai turi Wolfgangą Amadėjų Mozartą muzikoje, mes turime Johaną Kristupą Glaubitzą architektūroje. Apie šį Rokoko virtuozą nemažai sužinosime ekskursijos metu, išgirsime ne vieną plačiajai visuomenei nežinomą paslaptį ir legendą, tačiau maloniausia, kad šį maršrutą galima pavadinti „nacionalinio pasididžiavimo pasivaikščiojimu“ – tai bus kelionė po architektūros ir dailės kūrinius, kuriais Vilnius ir Lietuva žinomi pasaulio meno istorijoje.

Išskirtinę teisę organizuoti ekskursijas „Silva rerum“ tema turi Vilniaus turizmo informacijos centras. Ekskursijos pagal trečiąjį romaną rengiamos grupėms pagal išankstinius užsakymus tel. 253 2115, el. paštu [email protected], o pavieniai asmenys jau gali įsigyti bilietus į birželio 7 d. ekskursiją; visos datos skelbiamos svetainėje www.vilnius-tourism.lt. Ekskursijas ves gidai pagal specialiai autorės paruoštą maršrutą ir scenarijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų