Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje vyks keturių Prancūzijos menininkų paroda

2014-03-10 11:55 diena.lt inf.
Raoul Dufy
Raoul Dufy / Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus nuotr.

Ketvirtadienį Vilniuje bus atidaryta paroda „Prancūzijos šedevrai“, kurioje bus galima pamatyti keturių prancūzų menininkų kūrinius.

Kaip skelbia Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus, originalių André Derain (Andre Dere), Raoul Dufy (Raulio Diufi), Jean Carzou (Žano Karzu) ir Leonor Fini darbų ekspozicija sudaryta iš kūrinių, kurie neturi nuolatinės vietos jokiame pasaulio muziejuje ar galerijoje. Todėl tai reta galimybė pamatyti organizacijos „S.A.R.L. Amiencom“ sukauptus jų kūrinius.

„Šių keturių skirtingų menininkų įtaka formuojant tam tikrą šiuolaikinio meno suvokimą, yra akivaizdi. Jų pasaulėžiūra yra tarsi orientyras, siekiant suprasti procesus vykusius XX amžiaus mene ir gyvenime“, – rašoma organizatorių pranešime.

Parodoje siekiama parodyti, kad vienoje erdvėje gali būti eksponuojami nesuderinami, skirtingi stiliai, kurių išraiškos priemonės ir pati darbų atlikimo technika kontrastuoja tarpusavyje.

„Prancūzijos šedevrų“ pamatyti atėję lankytojai galės išvysti, kaip darbai rodo autentišką, įprastai nuo visų slepiamą, ir tik patiems menininkams suprantamą pasaulio veidą.


„Amiencom“ parodos Europoje rengiamos apie metus. Bendrijos tikslas – pristatyti pripažintų menininkų darbus kuo platesnei publikai, neapsiribojant didmiesčiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų