Pereiti į pagrindinį turinį

60 specialybių niekas nepasirinko

2012-08-04 23:59
60 specialybių niekas nepasirinko
60 specialybių niekas nepasirinko / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vakar stojantieji į aukštąsias mokyklas sužinojo antrojo stojimo etapo rezultatus. Šiandien ir pirmadienį vyks antrasis sutarčių pasirašymas.

Liko trečias šansas

Rugpjūčio 7 d. Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) paskelbs, kiek ir kokių vietų šalies aukštosiose mokyklose liko po antrojo etapo.

Paskutinė stojančiųjų distancija prasidės nuo rugpjūčio 7-osios ryto ir tęsis iki rugpjūčio 9 d. 17 val.

Dalyvaujantieji trečiame priėmimo į aukštąsias mokyklas etape nebeprivalo laikytis savo prašymų pirminio sąrašo – stoti galima ir į specialybes, kurių pirmuosiuose turuose stojantysis nepageidavo.

Jaunuoliai rugpjūčio 7 d. LAMA BPO tinklalapyje galės matyti, kokios specialybės liko, ir rinktis iš jų. Per paskutinį etapą bus galima užpildyti 6 stojimo vietas.

Nuo birželio 1-osios iki liepos 23-iosios užpildę registracijos prašymus stoti į aukštąsias mokyklas, bet nedalyvavę nei pirmajame, nei antrajame stojimų turuose, vis vien turės galimybę eiti į trečiąjį.

Trečiojo turo sutarčių pasirašymai vyks rugpjūčio 11–13 d.

Neberuoš tekstilininkų

Po antrojo etapo paaiškėjo, kad 60 specialybių šiais metais visiškai nesulaukė stojančiųjų. Šiemet niekas iš stojančiųjų nesirinko tekstilės, lengvosios pramonės specialybių. Prognozuojama, kad šių specialistų Lietuvoje gali pritrūkti.

Įmantriais ir ilgais pavadinimais apipintos specialybės šiemet taip pat sulaukė mažiau dėmesio. "Tai daugiausia vadybinio profilio mokslai, tačiau šio sektoriaus mažinimas gal net į naudą", – komentavo LAMA BPO prezidentas Pranas Žiliukas.

Universitetuose šiemet per pirmąjį etapą pasirašyta 10 proc. mažiau sutarčių nei pernai, kolegijose – 20 proc. Anot P.Žiliuko, tai nekeičia tendencijų, nes pakitę skaičiai nedideli.

Anšlagas į vadybą slopsta

Daugiausia laisvų vietų universitetuose liko socialinių ir technologijos mokslų srityse, kolegijose – verslo ir vadybos krypčių grupėje.

Per pirmąjį turą pasirašytos beveik visos sutartys su meno mokyklomis ir Karo akademija, todėl antrame ture šių specialybių neliko. Šiemet išaugo medicinos ir technologijos mokslų populiarumas, todėl konkurencija buvo gana didelė jau pirmajame etape.

Anot P.Žiliuko, trečiajame ture galimybę įstoti dažniausiai mėgina pasiryžusieji mokėti už mokslus, kadangi valstybės finansuojamų vietų beveik nelieka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų