Pereiti į pagrindinį turinį

Aistros dėl „Girstučio“: iš savivaldybės reikalauja pusės milijono

2013-06-02 16:00
Aistros dėl „Girstučio“: iš savivaldybės reikalauja pusės milijono
Aistros dėl „Girstučio“: iš savivaldybės reikalauja pusės milijono / Vigimanto Abramavičiaus nuotr.

„Girstučio“ komplekse dirbusi bendrovė „Kamesta“ buvo įsipareigojusi nemokamai čia įrengti vadinamąjį drambliuką – nusileidimo į vandenį atrakcioną. Dabar verslininkai už jį reikalauja 420 tūkst. litų.

Tai yra numatyta sutartyje, kuri pasirašyta su „Girstutį“ rekonstruoti pradėjusia bendrove „Sienojus“. Vėliau „Kamesta“ perėmė šį objektą, kartu su visais įsipareigojimais.

Negalėdami už atrakcioną tiesiogiai reikalauti pinigų, verslininkai sumanė jų prašyti už komunalines paslaugas – į baseinus prileistą vandenį, šildymą, elektrą ir objekto apsaugą.

Vakar uždarame miesto tarybos kolegijos posėdyje pasirodė „Kamestos“ valdybos pirmininkas Valentinas Marcinkevičius su jam atstovaujančiu advokatu Gintaru Černiausku.

Savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius, pristatęs verslininkų prašymą, optimizmu nespindėjo.

„Mes jiems sumokėti negalime, nors jų noras atgauti pinigus nėra išnykęs. “Drambliuko„ kaina – 420 tūkst. litų. “Kamestai„ atėjus kaip jungtinės veiklos partneriui, jai teko ir šis įsipareigojimas. Bet juk niekas nevertė jų šios sutarties pasirašyti“, – sakė savivaldybės tarnautojas.

Kitokią versiją dėstė V.Marcinkevičius. „Mes kompensacijos už komunalines paslaugas neprašėme – čia jūs taip siūlėte, kadangi norite išspręsti savo problemas. Atlikome papildomus darbus, tačiau kai reikia atsisveikinti, mums ir sako – gal už tą, gal už aną (atsiskaitykime kitu būdu – red. past)“, – sakė savivaldybės tarnautojams priekaištų negailėjęs verslininkas.

V.Abramavičius patvirtino, kad turi raštą, kuriame aiškiai matyti, jog „Kamesta“ iš savivaldybės prašo pinigų.

„Šitas nupjautas plastikinis vamzdis kainavo 370 tūkst. litų, o likusi suma – už įrengimą?“ – stebėjosi kolegijos nariai.

V.Abramavičiaus teigimu, tokios įrangos kainą išpučia jai taikomi saugumo sertifikatai. Tokius įrenginius gali gaminti tik specializuoti gamintojai, daug kainuoja ir jų transportavimas. Jo teigimu, pinigų šiam įrenginiui biudžete nenumatyta. Vedėjas abejojo, ar bendrovė dėl šio atrakciono kreipsis į teismą.

Verslininkai iš kolegijos posėdžio išėjo nieko nepešę – klausimas, ką daryti su „drambliuku“, perduotas spręsti savivaldybės administracijai bei teisininkams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų