Pereiti į pagrindinį turinį

Aistros dėl A. Ručienės: Antikorupcijos komisijoje – maištas

2013-03-14 05:00
Aistros dėl A. Ručienės: Antikorupcijos komisijoje – maištas
Aistros dėl A. Ručienės: Antikorupcijos komisijoje – maištas / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno savivaldybės Antikorupcijos komisijos darbas paralyžiuotas. Protestuodami prieš pirmininkės Aušros Ručienės elgesį, į posėdžius neina dalis komisijos narių.

Posėdį teko atšaukti

Vakar turėjęs įvykti savivaldybės Antikorupcijos posėdis buvo atšauktas, nes į jį nesusirinko 6 iš 12 narių. Kai kurie politikai atvirai pareiškė nematantys prasmės eiti į A.Ručienės vadovaujamos komisijos posėdžius. Ar tai reiškia boikotą? „Boikotas – per daug skambus žodis. Tiesiog esu nuoseklus – kaip galiu eiti į posėdžius komisijos, dėl kurios pirmininkės nušalinimo kreipiausi į tarybą“, – aiškino Kauno tarybos Darbo partijos frakcijos seniūnas Gintaras Jonas Furmanavičius.

Vasarį Kauno tarybos posėdyje jis kaltino Antikorupcijos pirmininkė frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnę Aušrą Ručienę, kad ji kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą gavusi bendrovės „Kamesta“ skundą dėl neįvardyto Antikorupcijos komisijos nario, esą šis piktnaudžiauja tarnyba.

„A.Ručienė kreipėsi į teisėsaugos instituciją be kitų komisijos narių žinios dėl klausimų, kurie net nebuvo įtraukti į komisijos darbotvarkę. Ji teigia nepadariusi pažeidimo, bet aš turiu kitą nuomonę“, – tvirtino G.J.Furmanavičius.

Kauno tarybos Liberalų ir centro frakcijos seniūno pavaduotojas Arvydas Garbaravičius taip pat mano, kad nėra prasmės eiti į posėdžius, kai sprendimai priimami už akių. „Antikorupcijos komisijos pirmininkė kreipiasi į teisėsaugą mūsų vardu, o aš nieko nežinau. Kam tada ten eiti? Būti statistiniu balsuotoju?“ – retoriškai klausė A.Garbaravičius.

Kaltino neveiklumu

G.J.Furmanavičius sako dirbęs ir ankstesnių kadencijų Antikorupcijos komisijose. „Pamenu, kai jai vadovavo Stasys Žirgulis, komisijoje darbas virė. Puikiai dirbome ir su Raimundu Kaminsku, kol jis netapo Andriaus Kupčinsko įrankiu. Manau, kad tokios neprincipingos komisijos kaip dabartinė dar nebuvo“, – teigė G.J.Furmanavičius.

Pasak jo, į posėdžius nesirenkantys nariai greičiausiai irgi yra tos pačios nuomonės, kad komisija yra neveikli.

G.J.Furmanavičiaus teigimu, jo pozicijos nekeičia ir Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ ketinimai vienytis.

„Partijos tegul vienijasi, bet yra dalykų, per kuriuos negaliu perlipti. Apie tai informavau savo partijos vadovybę“, – teigė G.J.Furmanavičius.

Jaučiasi apšmeižta

A.Ručienė kaltino, kad nevaikštantys į posėdžius komisijos nariai patys žlugdo Antikorupcijos komisijos darbą. „Kai kurie komisijos nariai vietoj posėdžių renkasi pakalbėti kavinėje“, – ironiškai pastebėjo ji.

A.Ručienė kategoriškai nesutinka padariusi kokių nors pažeidimų. „Aš turiu teisę perduoti į STT skundus, nes tuo klausimu vyksta ikiteisminiai tyrimai ir tai turi vertinti specialistai. Kai kurie Antikorupcijos komisijos nariai patys ignoruoja šį tyrimą, nevaikšto į posėdžius“, – kalbėjo ji.

A.Ručienė stebėjosi ir per Kauno tarybos posėdį nuskambėjusiais G.J.Furmanavičiaus įtarimais, kad ji gali atstovauti įmonės „Kamesta“ interesams.

„Tai konkretus, tikslingas šmeižtas, norint pažeminti mane visuomenės akyse. Kuo mane kaltina? Kad perdaviau medžiagą STT? Kur čia interesas? Tiesiog mane reikia apdergti, pažeminti, kad nedrįsčiau išsakyti savo nuomonės“, – piktinosi A.Ručienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų