Pereiti į pagrindinį turinį

Akcija "Šiukšlės grįžta namo" nepavyko

2010-08-30 00:00
Užsispyrę: Kazokiškių sąvartyno pašonėje įsikūrę žmonės žada nenurimti, kol jų neišgirs aukščiausia valdžia.
Užsispyrę: Kazokiškių sąvartyno pašonėje įsikūrę žmonės žada nenurimti, kol jų neišgirs aukščiausia valdžia. / Audriaus Bagdono (Fotodiena) nuotr.

Akciją "Šiukšlės grįžta namo" Vilniuje pirmadienį pradėję Kazokiškių sąvartyno kaimynystėje įsikūrę Elektrėnų gyventojai liko neišgirsti.

Iniciatyvinės grupės "Elektrėnai – ne Vilniaus sąvartynas" nariai Vilniuje ketino susitikti su aplinkos ministru Gediminu Kazlausku ir Vilniaus aplinkos apsaugos departamento direktoriumi Rolandu Masilevičiumi.

Tačiau Elektrėnų gyventojams piketuojant prie Aplinkos ministerijos nė vienas jų nepasirodė. Tad elektrėniškiams teko apsiriboti šiukšlių maišelių padėjimu prie Aplinkos ministerijos pastato.

Neįvyko ir planuotas susitikimas su Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju Nerijumi Udrėnu, kuriam grupės "Elektrėnai – ne Vilniaus sąvartynas" nariai ketino įteikti "Smarvės žurnalą". Šiame žurnale Elektrėnų gyventojai kiekvieną dieną fiksuoja Kazokiškių sąvartyno skleidžiamą dvoką.

Vis dėlto prieš sąvartyną kovojantys gyventojai kalbėjo, kad prezidentūrai jie turi mažiausiai priekaištų. Birželio mėnesį D.Grybauskaitė lankėsi Kazokiškių sąvartyne ir pažadėjo, kad netoliese įsikūrusių gyventojų bėdos bus išspręstos.

"Galima sakyti, kad šiandien nebuvome išgirsti. Pareigūnai, su kuriais norėjome pasikalbėti, nepasirodė. Tačiau prezidentūrai priekaištų beveik neturime, nes D.Grybauskaitė buvo pas mus atvažiavusi ir dar atsivežė aplinkos ir sveikatos apsaugos ministrus, kurių iki tol mums niekaip nepavyko prisikviesti", – "Vilniaus dienai" sakė vienas grupės "Elektrėnai – ne Vilniaus sąvartynas" lyderių Danas Dambrauskas.

Pasak jo, nors pirmoji akcija "Šiukšlės grįžta namo" nelabai pavyko, Kazokiškių sąvartyno pašonėje įsikūrę gyventojai nenurims, kol jų neišgirs aukščiausia šalies valdžia.

"Aplinkos ministras G.Kazlauskas elgiasi nesąžiningai. Mums sako viena, o iš kai kurių jo kalbų akivaizdu, kad sąvartyną planuojama plėsti. Be to, ministerija neleidžia dalyvauti visuomenei, kai svarstomi su sąvartynu susiję klausimai. Mes nenurimsime, jei reikės į piketus sukviesime 3–4 tūkst. Elektrėnų gyventojų", – aiškino D.Dambrauskas.

Kazokiškių sąvartyno pašonėje įsikūrę gyventojai siekia, kad Vilniuje būtų įkurta buitinių atliekų deginimo gamykla, o į Kazokiškes plūstantis sostinės šiukšlių srautas – sustabdytas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų