Pereiti į pagrindinį turinį

Amfiteatre sezoną atidarė ir policija

2012-04-12 05:00
Amfiteatre sezoną atidarė ir policija
Amfiteatre sezoną atidarė ir policija / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Atšilus orui viešose erdvėse pradeda rinktis būriai pasilinksminti mėgstančių jaunuolių. Į ypač populiarų amfiteatrą, kuriame dažnai vartojami svaigalai, dėmesį jau atkreipė ir pareigūnai.

Pareigūnų reidai

Prieš keletą savaičių policijos pareigūnai pradėjo rengti reidus ir bausti viešose vietose svaigalus vartojančius miestiečius.

Pasak Centro policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus laikinojo viršininko Raimundo Zinkevičiaus, atšilus orams patruliai žada dažniau pasirodyti ne tik amfiteatre, bet ir kitose kauniečių pamėgtose vietose.

„Ramybės parke mums labai padeda įrengtos kameros. Deja, amfiteatre jų nėra, todėl čia pareigūnai turi patruliuoti. Per pirmuosius reidus mieste užfiksavome nemažai alkoholinius gėrimus viešose erdvėse vartojančių pažeidėjų. Kiek jų tiksliai nubausta amfiteatre – net negaliu pasakyti“, – sakė viršininkas.

Prasidėjus vasaros sezonui, žadama svarstyti, ar reikia skirti daugiau pareigūnų, kurie patruliuotų amfiteatre.

„Šiuo metu Kaune yra kitų karštesnių taškų, kur reikia rimtesnių pajėgų nei amfiteatre“, – sakė pareigūnas.

Pirmą kartą viešoje vietoje už alkoholio vartojimą sulaikytam asmeniui gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 50 litų. Įspėjimas skiriamas, jeigu asmuo gailisi savo poelgio. Jeigu geria asmenų grupė, tai jau sunkinančios aplinkybės ir bauda gresia didesnė, iki 100 litų.

Nesijaudina dėl baudų

„Kauno dienos“ žurnalistai įsitikino, kad vos tik atšilus orams, amfiteatre lanktytojų netrūksta.

Kas trečia kompanija, sėdinti ant suoliukų, gurkšnojo alų, sidrą ir to nė nebandė slėpti. Vos keletas merginų, pamačiusios fotografus, paslėpė butelius.

Penkių jaunuolių grupelė nė neketino slapukauti, nors iš pažiūros vaikinai dar net nesulaukę pilnametystės.

„Kiekvieną dieną čia ateiname ir geriame alų. Jeigu pamatytume policininkus, butelius paslėptume kišenėse. Norime išgerti – tai ir geriame“, – aiškino jaunuoliai.

„Yra labai daug draudimų, negi dabar visų jų paisysi. Šiandien toks geras oras, todėl atėjome juo pasimėgauti, taip pat atsinešėme ir išgerti. Jeigu policijos pareigūnai pagautų mus geriančias, tikriausiai grėstų įspėjimas. Jeigu jau būtų skirta bauda – tektų susimokėti“, – nesijaudino dėl gresiančių baudų amfiteatre buvusios merginos.

Džiaugėsi uždarbiu

Kiekvieną dieną amfiteatre butelius, skardines renkantis Antanas džiaugėsi dienos laimikiu.

„Jau surinkau 40 butelių ir 82 skardines. Per dieną galiu užsidirbti 40 litų. Jeigu kitose miesto vietose pavyksta surinkti daugiau butelių – suma padvigubėja“, – darbo rezultatais didžiavosi Antanas.

Mamos piktinasi

Po Senamiestį išsiruošusios pasivaikščioti mamos su vaikais turėjo ieškoti kitos vietos kur pailsėti ir pasimėgauti šilta pavasario saule.

„Norėjome prisėsti amfiteatre, tačiau ten neįmanoma pabūti su mažais vaikais – visi geria ir rūko. Ten sėdintieji žino, kad įstatymai draudžia gerti viešoje vietoje, tačiau tai jiems netrukdo. Jeigu nori išgerti, persipila gėrimus į kitokį butelį“, – jaunimo girtuokliavimu piktinosi jauna mama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų