Pereiti į pagrindinį turinį

Antstolis negavo 435 litų

2012-08-08 05:00
Antstolis negavo                              435 litų
Antstolis negavo 435 litų / Artūro Morozovo nuotr.

Pensininkus Brazius šokiravo antstolio laiškas, kuriuo reikalaujama sumokėti beveik 1 tūkst. litų skolą. Kauniečiai pripažino, kad jiems buvo skirta bauda. Pensininkai ją sumokėjo. Terminas, skirtas baudai sumokėti, net nebuvo įpusėjęs, kai antstolis atsiuntė savo patvarkymą.

Kaltininkas – Baksas

Kauniečius Brazius iki tūkstantinės baudos atvedusi istorija prasidėjo šiemet pavasarį. Jos kaltininkas – Brazių augintinis rotveileris Baksas.

„Jam kažkodėl niekada nepatiko kaimynės šarpėjus. Dėl nieko jis taip neskalydavo, kaip dėl to šuns“, – istoriškai susiklosčiusius šunų santykius apibūdino Vaidutė Brazienė.

Vieną pavasario dieną rotveileris Baksas pasinaudojo šeimininkų neapdairiai paliktais pravirais varteliais ir, pamatęs gatvėje kaimynų šarpėjų, puolė jį. Šunų grumtynės, pasak Brazių, truko neilgai. Algirdas Brazys puolė į gatvę ir atplėšė savo augintinį Baksą nuo šarpėjaus. Deja, Bakso kovos žymės ant šarpėjaus kūno jau buvo paliktos.

„Iš karto nuėjau pas kaimynę, atsiprašiau ir patikinau, kad apmokėsime šuns gydymo išlaidas“, – pasakojo buvusi gydytoja V.Brazienė.

Kaip žadėjo, taip ir padarė. Šarpėjaus šeimininkės nurodytą sumą – 235 litus išsiuntė paštu. Pensininkai tikėjosi, kad tuo nemaloni istorija baigėsi. Vis dėlto netrukus juos pasiekė žinia, kad Administracinė komisija prie Kauno miesto savivaldybės tarybos pagal Aleksoto policijos nuovados surašytą protokolą A.Braziui skyrė 500 litų baudą.

Sumokėjo anksčiau

A.Brazys kreipėsi į Kauno miesto apylinkės teismą. Pensininkas prašė sumažinti komisijos jam skirtą 500 litų baudą. Vyras pripažino kaltę – šeimininkas atsako, kad augintinis nekeltų grėsmės. Vyras patvirtino nuoširdžiai apgailestaująs dėl nemalonaus incidento, įvykusio tarp šunų.

Teismas atsižvelgė į niekada nebausto kauniečio atsiprašymą ir prašymą. Kauno apylinkės teismo sprendimu, bauda buvo sumažinta iki 200 litų.

Nutartį apie sumažintą baudą A.ir V.Braziai tikina gavę liepos 2 d. Nutartyje nurodyta, kad skirtą baudą privalo susimokėti per 40 dienų.

Nors ir turėdami laiko beveik iki rugpjūčio vidurio, A.ir V.Braziai baudą sumokėjo liepos 27-ąją ir tą pačią dieną, grįždami namo, užsuko į Aleksoto policijos nuovadą.

„Viršininkas priėmė baudos mokėjimą patvirtinantį čekį. Originalas liko jam, o mums atidavė kopiją su parašu“, – dokumentus rodė pensininkai.

Netikėtai laiminga pabaiga

Praėjus vos kelioms dienoms po to, kai sumokėjo 200 litų, A. ir V.Brazių laukė akibrokštas. Antstolis Valdas Zubinas atsiuntė jiems patvarkymą dėl skolos išieškojimo. Antstolis priminė, kad Brazys yra nesumokėjęs 500 litų jam skirtos baudos, todėl privalo sumokėti ją, o antstolio darbą ir kitus mokesčius už skolos išieškojimą įvertino 435 litais.

„Antstolis net nežinojo, kad mes kreipėmės į teismą ir bauda buvo sumažinta. Dar taip nemandagiai telefonu atšovė, kad į jį kreipėsi, todėl jis dirba savo darbą“, – pečiais gūžtelėjo V.Brazaitienė.

Pensininkai nelinksmai šypsojosi, kad baudų mokėjimas prižiūrimas itin uoliai, to nepasakysi apie kitas valdiškų institucijų pareigas.

Pensininkai jau buvo nusiteikę pradėti ilgus ir dažnai ne piliečių laimėjimais pasibaigiančius žygius. Susidėjo dokumentus, aptarė veiksmų planą – mandagiai ir nuosekliai policininkams, antstoliui paaiškinti, kad viską padarė kaip dori Lietuvos piliečiai.

Vis dėlto netikėtas skambutis leido Braziams atsipūsti – pareigūnai apsižiūrėjo paskubėję reikalauti skolos išieškojimo ir nuramino pensininkus, kad 935 litai liks jų šeimos biudžete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų