Pereiti į pagrindinį turinį

Ar šiemet čiuožyklų miesto gatvėse nebus?

2010-11-11 15:12
Ar šiemet čiuožyklų miesto gatvėse nebus?
Ar šiemet čiuožyklų miesto gatvėse nebus? / Tomo Raginos nuotr.

Be konkurso milijoninį užsakymą "Kauno švarai" nusprendusi patikėti miesto valdžia iki vakar nepasirašė sutarties dėl gatvių barstymo ir valymo. Kas būtų, jei šiąnakt paspaustų šaltukas?

"Bendrovė "Kauno švara" valytų gatves, nes savivaldybė kreipėsi į įmonės valdybą. Jos nariai pritarė, kad nors sutartis ir nepasirašyta, tačiau "Kauno švara" prižiūrės miestą", – tikino savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

"Kauno švaros" atstovai patvirtino, kad bendrovė nuo šiol prisiima visą atsakomybę už miesto valymą ir barstymą. "Jei šiąnakt pašals, gatvės bus sutvarkytos", – žadėjo "Kauno švaros" Miesto valymo skyriaus viršininkas Darius Visockis. Vakar jis negalėjo pasakyti, kokiu grafiku dirbs bendrovė, tačiau žadėjo, kad į sniego ar plikledžio spąstus kauniečiai tikrai nepaklius.

"Turime ir technikos, ir smėlio-druskos mišinio rezervų. Mišinį ruošia "Kauno keliai", su jais turime principinį susitarimą, kad druskos ar smėlio tikrai nepritrūks", – aiškino D.Visockis.

Pasak jo, "Kauno švara" žiemos šturmą pasirengusi atlaikyti su "Kauno keliais" ir "Kelių remonto grupe", ankstesniais metais prižiūrėjusia dalį miesto.

Anksčiau "Kauno švara" žiemą rūpinosi Šilainių, Vilijampolės, Centro, Žaliakalnio gatvėmis. Aleksoto, Šančių, Panemunės gatves valė ir barstė "Kelių remonto grupė".

Savivaldybės administracijos vadovė E.Gudišauskienė vakar svarstė, kad sutartis su "Kauno švara" turėtų būti pasirašyta tik kitą savaitę.

Šis delsimas gali būti neatsitiktinis, nes dar praėjusią savaitę Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė pareiškė, kad sutartis su "Kauno švara" gali prieštarauti Viešųjų pirkimų ir Konkurencijos įstatymams.

Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Palmira Kvietkauskienė vakar patvirtino, kad gautas R.Noreikienės prašymas išnagrinėti Kauno politikų sprendimą dėl "Kauno švaros" .

"Mūsų specialistai analizuoja skunde pateiktus faktus, kad galėtų nuspręsti, ar pradėti tyrimą, ar atsisakyti jo. Per mėnesį nuo skundo gavimo bus nuspręsta", – aiškino P.Kvietkauskienė.


Abejonių kelia skaičiai

Nuo spalio 1-osios Viešųjų pirkimų įstatymas numato galimybę sudaryti sutartis be konkurso, tačiau būtina laikytis tam tikros sąlygos: bendrovė privalo ne mažiau kaip 90 proc. pardavimo pajamų gauti iš veiklos, skirtos savivaldybės poreikiams tenkinti ar funkcijoms atlikti.

Praėjusią savaitę kilo abejonių, kad "Kauno švara" miesto tarybai pateikė galimai neteisingus duomenis apie savo pajamų šaltinius. Įtarimus sustiprino savivaldybės administracijos darbuotojų, rengusių sprendimo projektą, prierašai, kad už duomenų teisingumą atsako "Kauno švaros" generalinis direktorius Dalius Tumynas.

Buvęs Kauno meras Arvydas Garbaravičius:

Valdančiosios koalicijos ūkiniai sugebėjimai yra nuliniai. Bet koks įvykis – ar pasnigo, ar palijo – jiems tampa stichija. Ūkinius darbus reikia planuoti ir daryti, o mažiau tuščiai kalbėti. Dėl gatvių valymo ir barstymo visi juridiniai klausimai turėjo būti išspręsti dar vasarą.

Tačiau, atrodo, kad A.Kupčinsko komanda sumanė pasėti paniką ir žaidžia savo žaidimus, bandydama sudaryti įspūdį, kad dirba. Keistai, atrodo ir pats faktas, kad be jokio konkurso milijoninis užsakymas perduotas "Kauno švarai", o pastaroji neturi tiek technikos, todėl teks samdyti privačias kompanijas. Tai jau kvepia tuo, kad prieš rinkimus, kai kas nusprendė pasipinigauti. Deja, ir nuo tarybos narių slepiama visa informacija, susijusi su "Kauno švaros" sandoriu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų