Pereiti į pagrindinį turinį

Atleistas Vilniaus klinikinės ligoninės vadovas sprendimą žada skųsti teismui

2014-09-24 15:32 diena.lt inf.
Henrikas Ulevičius (antras iš dešinės)
Henrikas Ulevičius (antras iš dešinės) / Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį atleido iš pareigų Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovą Henriką Ulevičių, jis sprendimą žada skųsti teismui.

Už direktoriaus atleidimą balsavo 21, prieš - 13, susilaikė 4 tarybos nariai.

Sprendime nurodoma, jog H.Ulevičius atleidžiamas už tai, jog neturėdamas savivaldybės pritarimo pateikė Vilniaus apygardos administraciniam teismui rugpjūčio 27 dieną pasirašytą prašymą dėl laikinųjų priemonių taikymo sujungiant Vilniaus klinikinę ligoninę ir Psichikos sveikatos centrą. Šių įstaigų sujungimui po pateikimo Vilniaus taryba yra pritarusi šią vasarą.

Nurodoma, kad H.Ulevičius savo veiksmais pažeidė administracijos direktoriaus bei tarybos patvirtintus teisės aktus, kurie apibrėžia reikalavimus Vilniaus klinikinės ligoninės bei savivaldybės darbuotojams.

Tarybos sprendimu taip pat pavesta laikinai gydymo įstaigos vadovo pareigas užimti ligoninės Dienos chirurgijos skyriaus vedėjui Narimantui Markevičiui.

H.Ulevičius BNS tvirtino, jog, jo nuomone, sprendimas yra neteisėtas ir jį žada skųsti teismui.

„Atleidimo priežastis yra antikonstitucinė, dėl to man bus lengva gintis teisme ir grįžti į darbą. Rytoj važiuoju pas advokatus ir tą skundą parengsime“, - sakė H.Ulevičius.

Jis tvirtino, kad jį atleisti nuspręsta dėl to, jog jis priešinasi gydymo įstaigų sujungimui.

„Yra problema su turto pardavimu - paruoštas parduoti Psichiatrinėje ligoninėje hektaro sklypas su trimis pastatais, juose guli 70 ūmių psichiatrinių ligonių, dar 20 geriatrijos (senatvinėmis ligomis sergančių) ligonių. Savivaldybė skuba pastatus parduoti, kadangi baigiasi tarybos kadencija, o su ligoniais pastatų gi niekas nepirks. Tad buvo sprendimas, kad į šitą didelę mūsų ligoninę tuos ligonius būtų galima perkelti. Mes nesutikome, kadangi mūsų ligoninė yra perpildyta. Tai direktorių reikia nuimti“, - savo versiją, dėl ko iš tiesų buvo atleistas, pateikė H.Ulevičius.

H.Ulevičius tvirtina, jog jis laikinųjų apsaugos priemonių prašė po to, kai sprendimą dėl ligoninių sujungimo Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT) apskundė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje ir teismas kreipėsi į ligoninę, kaip trečiąjį asmenį, prašydamas atsiųsti atsiliepimą.

„Mes parašėme atsiliepimą ir kartu paprašėme apsaugos priemonių, kad teismas sulaikytų tą sprendimo priėmimą iki tol, kol įvyks ieškinio nagrinėjimas, kad būtų išsiaiškintas ligoninių jungimo teisėtumas. Mane dėl to atleidžia“, - tvirtino H.Ulevičius.

Anot jo, jei nebūtų pritaikyta laikinųjų apsaugos priemonių, taryba jau šį trečiadienį būtų galėjusi priimti galutinį sprendimą dėl gydymo įstaigų sujungimo ir Vyriausybės atstovo skundas liktų nepatenkintas.

Atleistasis ligoninės vadovas tvirtina, kad tiek Psichikos sveikatos centras, tiek Vilniaus miesto klinikinė ligoninė yra „gerai veikiančios dvi ligoninės“, kurių paslaugos esą nesidubliuoja, o klinikinė ligoninė esą ir taip atlieką nemažą dalį tyrimų Psichikos sveikatos centrui.

Teismas rugsėjo pradžioje nusprendė laikinai stabdyti sprendimus dėl gydymo įstaigų sujungimo, kol VAAT išnagrinės administracinę bylą, kurioje Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje prašo panaikinti šį sprendimą.

Vilniaus savivaldybės taryba liepos 9 dieną po pateikimo pritarė Vilniaus psichikos sveikatos centro bei Vilniaus klinikinės ligoninės sujungimui. Be to, taryba davė leidimą privatizuoti dalį reorganizuojamo Vilniaus psichikos sveikatos centro patalpų už beveik 4,2 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų