Pereiti į pagrindinį turinį

Atleistas „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Bronius Miežutavičius

2009-05-14 09:00
Atleistas „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Bronius Miežutavičius
Atleistas „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Bronius Miežutavičius / Kęstučio Cemnolonskio nuotr.

Atleistas savivaldybės bendrovės "Vilniaus vandenys" generalinis direktorius Bronius Miežutavičius. Į jo vietą paskirtas naujajai valdžiai lojalus asmuo – buvęs B.Miežutavičiaus pavaduotojas, socialdemokratas Darius Norkus.

Praėjus vos keturiems mėnesiams, kai pasikeitė valdžia Vilniuje, pirmieji permainų ženklai pastebėti ir savivaldybei priklausančiose įmonėse. Naujoji miesto valdžia savo nuožiūra ima keisti ankstesnius bendrovių vadovus į sau lojalius asmenis.

Vakar iš pareigų atleistas "Vilniaus vandenų" generalinis direktorius B.Miežutavičius, kuris esą pats paprašė būti atleidžiamas. Jis laikinai paskirtas eiti direktoriaus pavaduotojo pareigas. Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas patikino, kad direktorius atleidžiamas dėl per dvejus metus padarytų klaidų.

"Tai iš dalies politinis sprendimas, tačiau daugiau įtakos turėjo ūkiniai reikalai. Pagal pateiktą audito išvadą šiuo metu įmonė yra nemoki. Padarytos investicijos viršija įmonės galimybes ir apsunkina bendrovės finansinę padėtį. Situaciją, aišku, sunkina ir "Vilniaus energija", kuri laiku neatsiskaito su "Vilniaus vandenimis", o "Vilniaus energijai" laiku skolų nepadengia Vilniaus miesto savivaldybė", – sakė V.Milėnas.

Pats B.Miežutavičius atsisakė dienraščiui komentuoti atleidimo aplinkybes. "Vilniaus dienos" žiniomis, pastarosiomis savaitėmis atleistasis dažnai mynė naujosios valdžios slenksčius, prašydamas nemesti jo į gatvę, o paskirti bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotoju.

Anksčiau permainos įvykdytos kitose savivaldybei priklausančiose bendrovėse "Šnipiškių ūkis" ir "Vilniaus kapitalinė statyba". Vasarį "Šnipiškių ūkio" laikinąjį vadovą Vidmantą Tamulionį, įtariamą Kalvarijų turgaus lėšų grobstymu, pakeitė liberalcentristų rekomenduotas Juozas Šiaudinis. Į "Vilniaus kapitalinę statybą" nusitaikė valdžios vairą sostinėje laikantys konservatoriai. Vietoj Tvarkos ir teisingumo partijos nario Modesto Valatkos, jų siūlymu, bendrovės direktoriumi paskirtas Renatas Dūdonis. M.Valatka nuo šiol eina direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų