Pereiti į pagrindinį turinį

Atrakcionai prie Kauno pilies išstūmė automobilius

2013-05-24 10:20
Atrakcionai prie Kauno pilies išstūmė automobilius
Atrakcionai prie Kauno pilies išstūmė automobilius / Tomo Raginos nuotr.

Aikštelėje prie Kauno pilies iškilo vienas Kauno dienų šventės akcentų – atrakcionai. Jie džiugins šiek tiek ilgiau, nei truks miesto šventė – iki Vaikų gynimo dienos.

Pasirengę dirbti

Ketvirtadienio popietę atrakcionai prie Kauno pilies buvo pustuščiai. Juos prižiūrintis personalas dar kažką meistravo, tvarkėsi. „Mus taip tikrino, kad net menkiausių įtrūkimų kabeliuose neturėjo būti“, – šyptelėjo vienas vyrų.

Atrakcionus statančios lietuvių bendrovės atstovai apgailestavo, kad negalėjo prisijungti prie vandens tiekimo, todėl atrakcionai nebus nuolat valomi. Vis dėlto tikimasi, kad pavyks išlaikyti švarą.

Tačiau pagrindinis klausimas – saugumas. „20 metų užsiimu šia veikla ir nebuvo nė vieno incidento“, – lakoniškai atsakė „MB atrakcionai“ direktorius Gintaras Lisinskas. Jis neneigė, kad incidento Palangos atrakcionuose šleifas neduoda ramybės.

Skaudūs prisiminimai

2011 m. rugpjūčio 17 d. Palangoje, dingus elektrai, sustojo veikęs atrakcionas „Move IT“, o joje buvę devyni vaikai apie 40 min. liko kaboti žemyn galvomis 4–7 m aukštyje. Jie patyrė įvairių sveikatos sutrikimų. Tik šiemet byla dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo perduota teismui. Kaltinimai pareikšti Nyderlandų Karalystės piliečiui.

Yra buvęs incidentas ir Kauno dienose. 2005 metais dešimtmetis berniukas panoro išbandyti lenkų pagamintus, vilniečių įrengtus atrakcionus „skraidantys dviračiai“. Berniukui lūžo blauzdikaulis. Koja buvo operuota, tačiau vien šios operacijos anuomet nepakako. Berniuką teko operuoti dar.

Kilo keblumų ir dėl žalos atlyginimo. Tikrieji atrakcionų šeimininkai visos atsakomybės atsikratė, nes tuo metu įrangą buvo perdavę pagal verslo liudijimą dirbančiam asmeniui, kurio nepavyko surasti.

Pakeista vieta

Kauno kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas taip pat suskubo raminti gyventojus: „Ši atrakcionų bendrovė, vykstant Kauno dienoms, dirba nuo 2009 m. Jie yra patikimi“, – garantavo vedėjas.

A.Vilčinskas minėjo, kad statydama atrakcionus bendrovė turi turėti licenciją, techninius dokumentus ir veiklos draudimą. Jei dokumentai būtų netvarkingi, bendrovė negautų draudimo. Organizatoriai ir atrakcionų statytojai apgailestavo dėl pramogoms parinktos vietos.

Pernai šventėje atrakcionai buvo išdėstyti Santakos parke futbolo aikštėje, tačiau paveldosaugininkai nepritarė atrakcionams parke, nes jie disonuotų su aplinka: šalia bažnyčia, paminklas šv.Jonui Pauliui II.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų