Pereiti į pagrindinį turinį

Atsakomybę ugdome nuo mažens

2009-02-10 09:00
Atsakomybę ugdome nuo mažens
Atsakomybę ugdome nuo mažens / Redakcijos archyvo nuotr. Užduotis: ketvirtokai žiūrovus džiugino savo piešiniais.

Kaip prižiūrėti savo miestą, idėjų netrūksta Vilniaus moksleiviams. Savo mintimis nuo šiol jie nuolat dalysis su dienraščio ir portalo "Vilniaus diena" skaitytojais.

Penktadienį Vilniaus mokytojų namuose prasidėjo projektas, skatinantis moksleivius išreikšti mintis apie Vilnių ir jo problemas. Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos moksleiviai galvojo, ką reikėtų padaryti, kad miestas būtų gražesnis, piešė piešinius.

Ketvirtokų galvelėse kirbėjo daug idėjų, kurioms neabejingi ir suaugusieji. Trūksta žaidimų aikštelių, reikia įrengti normalias prieglaudas benamiams gyvūnams, reikia rinkti šiukšles ir drausminti šiukšlintojus, rinkti gyvūnų "kakučius", kad vaikai galėtų žaisti nebijodami išsitepti, reikia saugoti senovinius Vilniaus pastatus – savo pastabas stebindami suaugiusiuosius nuovokumu vardijo mažieji.

Projekte su "Vilniaus diena" dalyvaus visų klasių moksleiviai – nuo pradinukų iki dvyliktokų. Jie kels aktualias miesto problemas, fotografuos, jų nuomone, negražias miesto vietas, aprašys jas, rengs seminarus. Koks mūsų miestas atrodo vaikams, galėsite matyti portale ir dienraštyje "Vilniaus diena". Portale taip pat bus vaikams ir jų tėveliams skirta diskusijų skiltis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų