Pereiti į pagrindinį turinį

Avarijoje sužeistas arklys kamavosi pusę dienos

2010-08-17 23:59

Per avariją sužeistas arklys aštuonias valandas kankinosi gatvės viduryje, kol žmonės sprendė, ką su juo daryti.

Aleksote, Tirkiliškių ir Jonučių gatvių sankryžoje ankstų pirmadienio rytą susidūrė lengvasis automobilis ir arklys. Policija pranešimą apie Tirkiliškių gatvėje šalia 39A namo susidūrusius lengvąjį automobilį ir vežimą traukusį arklį gavo 4.51 val. Paaiškėjo, kad susidūrė 1969 m. gimusios kaunietės J.G. vairuojamas automobilis "Toyota Corolla" ir 1932 m. gimusio V.B. vadeliojamas arklys.

Abu per avariją nukentėję kauniečiai sužeisti ir paguldyti Kauno medicinos universiteto klinikų Neurochirurgijos skyrių. Į įvykio vietą iškviesta iškviesta greitoji medicinos pagalba, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, informuoti gyvūnų globėjai.

Vietos gyventojai, artėjant vidurdieniui, ėmė piktintis, kad važiuojamosios gatvės dalyje vis dar guli sužeistas arklys. "Vairuotoja ir arklio šeimininkas išvežti į ligoninę, o arklys nuo 5 val. ryto guli vidury kelio perlaužtu stuburu ir jį saugo policija, nes negali nušauti. Buvo atvažiavęs ir veterinaras, tačiau jis taip pat gyvulio neužmigdė, nes nežinojo, ar arklio neims Zoologijos sodas. Jei niekas nesusimąsto apie gyvūnų teises, tai tegul bent dėl vaikų susirūpina: ką jie galvoja ir kokį šoką patiria pamatę besikankinantį gyvūną?" – piktinosi viena aleksotiškė.

Apie 13 val. į nelaimės vietą atvykęs veterinaras visgi užmigdė nusilpusį besikankinantį gyvulį.

Kauno medicinos universiteto klinikų atstovės spaudai Eglės Žemaitienės teigimu, vakar popiet abiejų per avariją nukentėjusių žmonių sveikatos būklė tebebuvo sunki. "Automobilį vairavusi moteris šiuo metu gydoma Neurochirurgijos reanimacijos skyriuje, o arklį vadeliojęs vyras – Centrinės reanimacijos skyriuje", – aiškino E.Žemaitienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų