Pereiti į pagrindinį turinį

Azijos paviliotas chirurgas R. Benetis Kaune operuos rečiau

2013-01-17 05:00
Azijos paviliotas chirurgas R. Benetis Kaune operuos rečiau
Azijos paviliotas chirurgas R. Benetis Kaune operuos rečiau / Artūro Morozovo nuotr.

Garsusis širdies chirurgas profesorius Rimantas Benetis Kaune operuos dar rečiau. Nuo šiol dar viena jo darbovietė bus Kazachstane kuriamas Širdies centras.

Ne vienus metus periodiškai į Kazachstaną kviečiamas atvykti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas R.Benetis vasarį išvyks dirbti į šią šalį ilgesniam laikui. Jo misija – Kazachstano nacionaliniame medicinos mokslų centre įkurti Širdies centrą.

„Būsiu konsultantas, bandysiu savo pasiūlymais, pavyzdžiu, darbu sukurti panašų Širdies centrą, koks yra Kaune“, – sakė profesorius.

Grįžti į Lietuvą R.Benetis planuoja maždaug kas pusantro mėnesio. Profesorius patikino, kad Kaune liks patikima komanda, kuri jį pavaduos.

Tiek savo, tiek kitų medikų darbo svetur R.Benetis nedramatizuoja. „Krepšininkai važinėja po visą pasaulį, niekas nelaiko, kad jie yra prarasti. Galimi visokie scenarijai“, – kalbėjo jis.

„Gydytojo profesionalo darbas neapsiriboja viena, dviem ar trim operacijomis per dieną. Jis turi apmąstyti ateitį, plėsti savo galimybių ribas, dalyvauti įvairiuose projektuose. Tai vysto asmenybę, ugdo profesionalumą. Patirtis sukaupiama ne vien Lietuvoje“, – paaiškino R.Benetis. Pasak jo, kiekvienoje šalyje įgyjama vis kitokia patirtis.

„Man pasiūlė įgytą patirtį įdiegti Kazachstane. Kaip toliau viskas klostysis, bus matyti. Gal Lietuvoje situacija keisis į gerą pusę investicijų prasme? Visada deklaravau, kad esu lietuvis, toks jaučiuosi būdamas Lietuvoje. Tačiau kartais taip išeina, kad Lietuvai gali padaryti daugiau naudos būdamas ne Lietuvoje“, – svarstė profesorius.

Jis prisiminė seniau atliktą apklausą, kodėl jauni gydytojai nori arba planuoja išvykti iš Lietuvos. Pasak R.Benečio, pirmoje vietoje buvo įvardyta galimybė tobulėti. Antra vieta atiteko gyvenimo kokybei, nes žmogus ne tik dirba, bet ir turi laisvalaikį. Uždarbis, pasak profesoriaus, daugumos apklausos dalyvių buvo įvardytas tik trečioje vietoje.

„Mano asmeninė motyvacija išvykti dirbti į Kazachstaną – tai galimybė vykdyti pakankamai ambicingą projektą. Sukurti dar vieną Širdies centrą – ne kiekvienam duota. Be galo įdomu sukurti kažką savo gyvenime“, – tikino profesorius.

Su Kauno klinikų vadovybe yra sutarta, kad būdamas Kaune pagal galimybes R.Benetis ir toliau operuos sunkiausius ligonius.

„Išlieku Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovu, po to matysime, kaip viskas dėliosis. Yra tam tikros rizikos, kad savo įsipareigojimų nevykdys kita pusė, tuomet aš priimsiu kitokius sprendimus“, – neslėpė kardiochirurgas.

Kazachstane profesorius turės nuolatinį būstą. „Buitis manęs nedomina. Žinau, kad gyvenimo sąlygos man bus užtikrintos. Turėsiu butą, skirtą man ir žmonai, tarnybinį automobilį, vairuotoją“, – pasakojo R.Benetis. Pasak kardiochirurgo, viena iš jo keltų sąlygų dirbti Astanoje – užtikrinti būstą ir darbą ne tik jam, bet ir jo sutuoktinei Gražinai, kuri yra gydytoja okulistė.

„Savo gyvenime labai daug laiko esame praleidę atskirai. Manau, daugiau negalima to tęsti, reikia būti kartu“, – išvadas yra padaręs garsus medikas. Jo žmonai yra pasiūlytas darbas Kazachstano gydymo įstaigoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų