Pereiti į pagrindinį turinį

Bandė parduoti į sekso vergiją – 3,5 metų sėdės už grotų

2013-03-05 07:58
Bandė parduoti į sekso vergiją – 3,5 metų sėdės už grotų
Bandė parduoti į sekso vergiją – 3,5 metų sėdės už grotų / Artūro Morozovo nuotr.

Merginą į sekso vergiją mėginęs parduoti Vidas Genius vakar nuteistas 3,5 metų nelaisvės. Jo bendras Haris Smirnovas už tą patį nusikaltimą nuosprendį išgirdo dar praėjusių metų pabaigoje.

Į teismo posėdžių salę atvestas 35 metų V.Genius teisiamiesiems skirtame aptvare sėdėjo ranką apsivyniojęs rožiniu. Vis dėlto demonstruojamas pamaldumas nepadėjo išlaikyti ramybės, kai teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

„Kad nors būtų už ką“, – replikavo į nuosprendžio paskelbimą atvykę V.Geniaus artimieji. Pareigūnų surinktų duomenų teismui pakako. Naujametę 2009-ųjų naktį V.Genius ir jo bičiulis 37 metų H.Smirnovas mėgino suvilioti dvi merginas darbui užsienyje.

Viena iš viešnių paspruko pirmosiomis puolimo minutėmis, kita – po įkalbinėjimų dirbti prostitute buvo ilgai gydoma ligoninėje. V.Geniui ir H.Smirnovui nepatiko, kad mergina priešinasi, todėl jos tinkamumą dirbti prostitute vyrai grasinosi išmėginti patys. Pertraukose tarp mušimų aukai pavyko pasprukti. Ji nuskubėjo tiesiai į policiją.

Policijos pradėtą tyrimą V.Genius su bičiuliu mėgino užglaistyti. Netgi buvo pasiekę, kad už gražius jų pažadus dosniai atsilyginti nukentėjusioji planavo atsiimti parašytą pareiškimą.

Teisėsauga buvo tvirtesnė ir Prienų rajono sąvadautojų byla pasiekė teismą. V.Genius ir H.Smirnovas bylos nagrinėjimo laukė laisvėje, kartą netgi buvo atvykę į Kauno apygardos teismą, tačiau supratę, kad teismas vis dėlto vyks, pasislėpė.

Pirmasis buvo sulaikytas H.Smirnovas. Už mėginimą parduoti merginą jam teismas skyrė 4 metus nelaisvės. V.Geniaus byla buvo išskirta, tačiau Estijoje jis buvo sulaikytas už kitus nusikaltimus ir perduotas Lietuvai. Nė vienas neprisipažino kaltu. Vyrai aiškino, kad juos apkalba psichiškai nesveika mergina.

V.Geniaus bičiulis H.Smirnovas už prekybą žmonėmis nuteistas jau antrą kartą. Marijampolės teismas 2003 m. jį nuteisė 4 metų laisvės atėmimo bausme. Tame teisme liudijo šešios į Vokietiją dirbti prostitutėmis išvežtos merginos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų