Pereiti į pagrindinį turinį

Bažnyčių padegėjas tebėra psichiatrų rankose

2013-01-17 19:30
Bažnyčių padegėjas tebėra psichiatrų rankose
Bažnyčių padegėjas tebėra psichiatrų rankose / Artūro Morozovo nuotr.

Artimiausiu metu psichiatrai pateiks išvadą dėl Paštuvos ir Kulautuvos bažnyčių sudeginimo prisipažinusio Dariaus Burneikio pakaltinamumo. Gavę šias išvadas prokurorai spręs apie tolesnį bažnyčių sunaikinimo visuomenei pavojingu būdu tyrimą.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno rajono prokurorai turėjo teismo leidimą atlikti 31-ų metų Raudondvario gyventojui D.Burneikiui stacionarią psichiatrinę ekspertizę. Įtarimai dėl vyro psichikos kilo tuoj po jo sulaikymo.

Suimamas teisme vyras aiškino: „Padegiau bažnyčias, nes per jas mus valdo ateiviai.“ D. Burneikis pasakojo apie implantą jo galvoje, per kurį yra valdomas. Tam, kad įtariamajam būtų atlikta ekspertizė, prireikė pratęsti ir suėmimo terminą.

D. Burneikis buvo sulaikytas pernai spalio pradžioje, kitą dieną po to, kai supleškėjo Kulautuvos švč.Mergelės Marijos medinė bažnyčia. D.Burneikis prisipažino mėginęs šią bažnyčią padegti ir prieš savaitę, tačiau mažokai degaus skysčio pasiėmė.

Taip po truputėlį įtariamas vienos bažnyčios padegimu, D. Burneikis atskleidė tyrėjams savo juodų darbelių sąrašą. Jame – 14-a nusikalstamų epizodų. D. Burneikis tyrėjams dėstė, kad supykęs ant Bažnyčios, jis keliavo per Lietuvą ir, esant galimybei, kenkė kuo pajėgdavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų