Pereiti į pagrindinį turinį

Be elektros: po gaisro daugiabučio gyventojai pasišviečia žvakėmis

2012-11-06 10:30
Be elektros: po gaisro daugiabučio gyventojai pasišviečia žvakėmis
Be elektros: po gaisro daugiabučio gyventojai pasišviečia žvakėmis / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Prancūzų gatvės 32-ojo namo gyventojai, iš viso 30 butų, jau tris dienas sutemus pasišviečia žvakėmis. Neveikia jų šaldytuvai, televizoriai. Elektrą iš jų pavogė nelemtas gaisras, dėl kurio jie kaltina namo administratorių.

Atlėkė keturios gaisrinės

Šeštadienį į Aukštuosiuose Šančiuose esančią Prancūzų gatvę skubėjo keturi ugniagesių ekipažai. Daugiabutyje įsiplieskė gaisras.

„Laidai skydinėje pradėjo svilti 10 val. Bendrovė „Lesto“ nieko padėti negalėjo, nes tai – ne jų kompetencija, jie atsakingi tik už elektros linijas, einančias iki namo. Paskambinome į „Būsto valdą“, administruojančią mūsų namą, – pasakojo Prancūzų gatvės 32-ojo namo 4-ojo buto gyventojas Arūnas Jasiūnas.

„Atvažiavę “Būsto valdos„ avarinės tarnybos specialistai sakė negalintys nuimti skydinės plombų. Jie pasiūlė palaukti iki pirmadienio“, – prisiminė A.Jasiūnas.

Po keturių valandų svylaintys laidai neišlaikė – apie 14 val. name įsiplieskė gaisras.

A.Jasiūnas įtaria, kad pernai „Būsto valdos“ keisti saugikliai skydinėje buvo netinkami – esant per didelei elektros apkrovai, jie elektros neatjungė ir ėmė svilti laidai.

Užgesinus gaisrą 30 butų liko be elektros. Į pagalbą tamsoje skendinčiam namui niekas nepuolė skubėti. Administratoriai – irgi.

Kaltas pasikeitęs rangovas?

A.Jasiūnas sakė, kad jam „Būsto valdoje“ buvo užsiminta apie jų skydinę prižiūrėjusio rangovo pasikeitimą. Pasak gyventojo, rangovas pasikeitė nuo lapkričio 1 d. Anksčiau namo šiluminį ir elektros punktus administravo bendrovė „Šiluminės energijos sistemos“.

Kiti namo gyventojai taip pat tvirtino, kad jų elektros punkto neskubama tvarkyti dėl to, kad pasikeitė rangovas, o sutartis su nauju nepasirašyta, tad ir nėra kam tvarkyti šios sudegusios skydinės.

„Vakar buvo atvažiavę vyrai, kurie sakė galintys viską sutvarkyti, tačiau pripažino, kad teisiškai jie to negali daryti, mat jau nedirba „Būsto valdoje“. Kažkas baisaus: visi, kam skambinome, kratosi mūsų bėdos. Niekas nežinojo, kam priklauso administruoti mūsų namo elektros skydinę. Būtų mūsų namas tapęs fakelu – būtų visiems ramu, nes nieko nebeliktų“, – ironizavo čia gyvenanti Irena Jasiūnienė.

Atvažiavus žurnalistams, susibūrę kaimynai pakvietė užeiti į rūsį. Čia dvokė degėsiais. Skydinėje pamatėme apanglėjusią dėžę su iš jos styrančiais laidais.

Pažadėjo sparčiai tvarkyti

Pasak bendrovės „Būsto valda“ direktoriaus pavaduotojo Donato Jankevičiaus, bendrovė „Šiluminės energijos sistemos“ jiems nebedirba – dabar namą administruoja jų įmonė.

Detaliau D.Jankevičius nekomentavo, tačiau pabrėžė, kad situacija jam puikiai žinoma. Jo teigimu, daroma viskas, kad gyventojai kuo greičiau turėtų elektrą.

„Mes, šio namo administratoriai, šiuo metu likviduojame padarinius. Situacija sudėtinga, nes sudegė visa skydinė. Atkurti elektros tiekimą užtruks, tai nebus valandos darbas – tai ne saugiklius pakeisti. Planuojame, kad artimiausiu metu žmonės elektrą jau turės“, – vakar vakare sakė D.Jankevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų